Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Elektrowóz чс4

<< < (2/4) > >>

Sawi:

--- Cytat: pritchart w 23 Grudnia 2013, 23:49:17 --- ale pojęcia nie mam, co dalej można zrobić...

--- Koniec cytatu ---
Przede wszystkim na sam początek trzeba zrobić układ mapowania i oteksturować pojazd. Potem można przystąpić do jego przystosowania. Z tym jednak troszkę zabawy jest. Tutaj znajdziesz opis co powinno się znajdować w modelu http://eu07.pl/misc/ed3d/reserved.html Dochodzą do tego jeszcze wózki, ruchome zestawy kołowe i pantografy. To tak w skrócie rzecz ujmując.

Patrykos:
No dobrze. Kolejny raz pojawia się tajemniczy talent (nie kwestionuję żadnych umiejętności kolegi @pritcharta), który wrzuca gotową siatkę bez tekstur (PRZYPADEK? NIE SĄDZĘ), tak jakby żywcem zimportowana z jakiegoś innego pliku…i znowu rosyjska lokomotywa, których siatek pełno na stronach. Nawet ścian nie zweldowałeś i nie nadałeś smootha…

pritchart:
Jeśli chodzi o teksturowanie, to mam fotki elektrowozu (zrobione zresztą przeze mnie w Kijowie) i jeszcze dziś go pewnie oteksturuję. Napiszcie, czy powinienem zrobić kabinę widoczną z zewnątrz pojazdu (tak jak to jest w ST43) czy na początek wystarczy zwykła tekstura na szybach?
PS.: Wiem, że będę miał z tym trochę zabawy

Benek:
A kabinę wymodelowałeś? Nie napisałeś ile trójkątów ma siatka.

pritchart:
Odpowiedź do @Patrykos: Screeny wrzuciłem tak, żeby pokazać ogólny wygląd lokomotywy. Jestem świeży, więc nie wiem dokładnie co i jak mam robić. Model чс4 robię, ponieważ uwielbiam ten elektrowóz. Poza tym nie jest produkcji rosyjskiej, tylko czechosłowackiej, a temat siatek na stronach pozostawiam bez komentarza...
  Dodano: 24 Grudnia 2013, 00:53:03 @Benek -> Kabiny nie wymodelowałem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej