Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Elektrowóz чс4

(1/4) > >>

pritchart:
Witam. Pracuję właśnie nad elektrowozem чс4 do niedawna jeżdżącym po Ukrainie. Model opracowuję w 3ds max. Jest on już prawie ukończony. Proszę jednak o jakieś informacje, w jaki sposób mogę go przystosować do MASZYNY. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam

kruger:
Tyle że ChS4 to lokomotywa prądu przemiennego (25kV/50Hz). Nie wiem jak wygląda obsługa tego typu pojazdów trakcyjnych przez MaSzynę. Niech się wypowiedzą bardziej kompetentne osoby.

Odnośnie wyposażenia elektrycznego tej lokomotywy polecam zapoznać się z programem ZDSimulator, a szczególnie z ukazanymi tam schematami m.in. pokazującymi w czasie rzeczywistym działanie obwodu tej, jak i innych lokomotyw. Może to pomoże.

Benek:
Kruger, w złą stronę zmierzasz. Takimi sprawami to będzie się można martwić, gdy już lokomotywa będzie, skoro i tak ktoś ją wymodelował. Pritchart, zadałeś zbyt ogólne pytanie. Zacznij od tego, że pokażesz jak się lokomotywa prezentuje. Zrób jej render, pokaż screena, cokolwiek.

pritchart:
Jeżeli chodzi o obecny wygląd lokomotywy, to wrzucam screeny. Daję radę wymodelować pojazd, ale pojęcia nie mam, co dalej można zrobić...

fuji8:
pritchart jeśli możesz, wrzuć screena siatki i podaj informacje ile to ma trójkątów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej