Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
ZNTK RAT-WAG czyli tekstury R4TCH3T'a
R4TCH3T:
A tak na oko? Patrząc na postęp w pracach, o ile takowy jest. Jak to wszytko wygląda? Bo człowiek rwie się do pracy, ale jeżeli mija się to trochę z celem, to trochę boli. Ale nie mówię, że nie należy tworzyć na to co już jest, wręcz przeciwnie rozwijać i tworzyć jak najbardziej się da.
Kuba5544:
A wagony REGIOekspresu? Z pewnością by się przydały np.do czekoladki.
hanys:
--- Cytat: R4TCH3T w 05 Stycznia 2014, 23:36:30 ---No właśnie też się długo zastanawiałem czy robić, no ale zdecydowałem się to rozruszać trochę. Ale jak wyjdzie nowy model 1xxA i Bautzena, będzie wspaniale. Tylko kiedy to będzie...
--- Koniec cytatu ---
Dowiecie się swego czasu. :)
R4TCH3T:
Nudząc się w ten wolny poniedziałek, naszła mnie ochota na stworzenie czegoś czego mamy dość mało w Maszynie. Owszem jest to też wagon, ale nie jest on polski, lecz należy do rumuńskiego przewoźnika CFR. Trochę słów o wagonie. Jak wyczytałem w innych źródłach, jest wagon standardu Z produkcji Bautzen. Produkowany w latach 1993 (24 szt.) i 1994 (5 szt.). Ciekawostką jest fakt, że nie odbiega on konstrukcją od wagonów produkowanych dla Polski Bautzen91. Wagon na zdjęciach, wykorzystanych do tekstury, jest niemal w pierwotnym stanie, dlatego daje podgląd jak wyglądały nasze wagony po zakupie.
Edit: Takie pytanie, czy usunąć widoczne grzybki teksturze dachu? Nie ma modelu pierwotnej wersji wagonów Z bez tych dolnych osłon pod pudłem. I nie wiem co robić, na razie użyłem alfy do zasłonięcia, ale to nie do końca odpowiednie rozwiązanie. Czy może to zostawić, bo tak też łyso pod wagonem nie jest dobre, na oryginalnych zdjęciach są tam jakieś skrzynie na akumulatory i inne bajery. Proszę o pomoc zanim wyślę do testu, chciałbym jak najlepiej dopracować tą teksturę, aby później było jak najmniej poprawek.
Screen'y:
Sawi:
Pokaż fotki z których go robisz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej