Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
IR-1 Par63.1.4.c
borys_q:
--- Cytuj ---Maszynista pojazdu zobowiązany jest:
(......)
4) Zatrzymać pociąg jeżeli:
(......)
c)Podczas jazdy na szlaku jednotorowym, lub po torze lewym semafor dla przeciwnego kierunku jazdy wskazuje sygnał zezwalający na jazdę po tym torze.
--- Koniec cytatu ---
Mam w związku z tym pytanie, czy urządzenia stacyjne pozwalają na celowe podanie w/w semafora celem zatrzymania pociągu w przypadku braku łączności (generalnie o kształtowe chodzi), chodzi mi o to czy dyżurny może podać wjazd z naprzeciwka jeżeli ma podany jeszcze wyjazd i obsłużoną w tym kierunku blokadę??
Jeszcze nasunęła mi się jedna kwestia błędu w tej instrukcji, jak maszynista jedzie po prawym to już nie musi na taką sytuacje reagować??
Niebugoclaw:
W żadnym wypadku zależności usrk nie pozwalają na podanie dwóch przebiegów sprzecznych. Podana w instrukcji sytuacja opisuje błąd w działaniu urządzeń, co jest zagrożeniem bezpieczeństwa ruchu i obliguje maszynistę do nagłego zatrzymania, nie jest to równoważne z sygnałem ręcznym D2 "Stój". Teraz przepis ten jest po części martwy, ponieważ tyczył się on semaforów kształtowych, których sygnał dla jazdy w przeciwnym kierunku widać z naszego, a w dzisiejszych czasach sukcesywnie wymienia się je na świetlne, przez co mechanik podczas jazdy nie będzie wychylał się z kabiny aby zobaczyć, czy przypadkiem semafor w przeciwnym kierunku nie wskazuje sygnału sprzecznego z naszym.
borys_q:
No właśnie mówię o kształtowych, które generalnie na wielu liniach mają się jeszcze świetnie, rozumiem że w normalnej sytuacji dyżurny tego nie może zrobić. Co w sytuacji zagrożenia, nie ma czegoś w rodzaju "zaplombowanej dźwigni" dzięki której można podać sygnał z pominięciem zależności??
Niebugoclaw:
Można co najwyżej podać Sz. Poza tym prędzej podanie dwóch semaforów na ten sam tor spowoduje sytuację zagrożenia, niż jej uniknięcie. Tak BTW, nie mogę znaleźć tego przepisu ani w obecnej Ir-1, ani w starej R1.
borys_q:
--- Cytuj ---Poza tym prędzej podanie dwóch semaforów na ten sam tor spowoduje sytuację zagrożenia, niż jej uniknięcie.
--- Koniec cytatu ---
To akurat zależy co jest zagrożeniem.
--- Cytuj ---Tak BTW, nie mogę znaleźć tego przepisu ani w obecnej Ir-1, ani w starej R1.
--- Koniec cytatu ---
http://www.plk-sa.pl/fileadmin/PDF/akty_prawne_i_przepisy/instrukcje/wersja_do_wydruku/27.09.2012/Ir-1.pdf
Dokładną lokalizację zapisu masz w temacie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej