Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
3DS Max - Problem z mapowaniem.
hanys:
--- Cytat: adsim w 04 Października 2013, 17:19:37 ---A jak to w symku wygląda?
--- Koniec cytatu ---
No tak jak pokazałem w prawym dolnym rogu. Bo to jest podgląd z ShapeViewer. Czyli tak jak by w Trainz wyglądało. Widoku z góry w symku nie mam, ale tutaj w tym linku można zauważyć te detale co w załączniku :
http://postimg.org/image/6fs1aucsv/
Czyli nad kabiną dwie trąbki oraz detale radiołączności powinny być szare a są kremowe jak w ShapeViewer.
adsim:
Nie wiem jak w trainz wygląda. Mnie interesował widok w symku, najlepiej sprawdź w nocy, czy się nie świeci i czy w t3d Diffuse ma 3 razy 255.
hanys:
--- Cytat: adsim w 04 Października 2013, 19:05:17 ---Nie wiem jak w trainz wygląda. Mnie interesował widok w symku, najlepiej sprawdź w nocy, czy się nie świeci i czy w t3d Diffuse ma 3 razy 255.
--- Koniec cytatu ---
W symku tak samo się wyświetla. Diffuse jest na 3 razy 255.
youBy:
W ciemnym oświetleniu jest ciemny, w jasnym oświetleniu jest jasny. W czym problem?
hanys:
--- Cytat: youBy w 05 Października 2013, 15:12:01 ---W ciemnym oświetleniu jest ciemny, w jasnym oświetleniu jest jasny. W czym problem?
--- Koniec cytatu ---
Tu nie chodzi youBy czy jest jasny czy ciemny, tu chodzi o to że w 3ds max jest normalnie zmapowane elegancko, a zaś po eksporcie, czy to do Trainz czy MSTS czy do MaSzyny, dach jest cały skopany...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej