Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Dźwięki w kabinie siódemek

<< < (3/3)

Maszynista_94:

--- Cytat: EU07-483 w 10 Września 2013, 11:52:23 ---To dźwięk klocków hamulcowych - w lokomotywie brzmi to zupełnie inaczej.

--- Koniec cytatu ---
Może chodziło mu o dźwięk przyspieszacza, czyli to świśnięcie przed samym dojściem klocków hamulcowych do kół...

EU40:
Jeżeli chodzi o wdrożenie hamowania służbowego, to powinniśmy usłyszeć przyspieszacz pierwszego skoku. Jego odgłos jest zbliżony do przyspieszacza nagłego hamowania, jest on jednak bardziej głuchy. W tym przypadku słychać wyraźnie przyspieszacz nagłego hamowania, którego dźwięk prawdopodobnie zastąpiono. :)
Fajny jest za to odgłos zadziałania Rapidu w ,,starym" 111A - ,,pszzzyy..". Może się uda to cudo nagrać na postoju.

youBy:
Jeśli chodzi o dźwięki użyte użyte w filmie, to jest to:
1) przyspieszacz/wysuwanie tłoka z wagonu 111Arow nagrywany z zewnątrz na postoju (okolice cylindra hamulcowego),
2) szum klocków z wagonu 161A nagrywany z wnętrza podczas wjazdu do stacji Łowicz Główny (miejsce przy oknie w okolicach środka wagonu).
Do pełni szczęścia brakuje, żeby dźwięk nr 1 zastąpić wewnętrznym, który jest stłumiony i cichszy. W czeskich wagonach KŚ wyraźnie słychać oddzielne fazy upustu powietrza, wysuwanie się cylindra.

--- Cytat: CovaluS w 10 Września 2013, 16:01:07 ---A co zrobić aby jazda możliwa była w wagonie ?

--- Koniec cytatu ---
Ładnie zaklikać do mnie w sprawie poprawionego exe, w którym Ra naprawił błąd przy uruchamianiu trybu pasażera, a ja zmieniłem sposób modulacji szumu klocków.

--- Cytat: Benek w 10 Września 2013, 11:31:37 ---Muzyka dla uszu, to o ten dźwięk mi chodziło: http://youtu.be/V38o9gY2tjU?t=9m10s. Wyraźnie go słychać w wagonach.

--- Koniec cytatu ---
Tego dźwięku nie słychać w kabinie maszynisty, ponieważ zawór rozrządczy lokomotywy nie ma przyspieszacza, cylindry hamulcowe z przekładnią są zamontowane na wózku i ogólnie jest głośno/odpowiednie wyciszenie. Słychać za to wyraźnie odgłosy pracy zaworu maszynisty (przede wszystkim upuszczanie powietrza z pg).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej