Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Dźwięki w kabinie siódemek

(1/3) > >>

Benek:
Od zawsze mnie zastanawia czy w kabinie siódemek słychać takie dźwięki, jakie słychać z pozycji pasażera. Chodzi mi o charakterystyczny stukot kół oraz o to, że podczas hamowania słychać falę powietrza, http://youtu.be/5kVZv0obKNk?t=10m18s. Gdy jadę jako pasażer, to słychać te dźwięki bardzo wyraźnie. Co prawda w kabinie - w symulatorze - słychać syk powietrza po wdrożeniu hamowania, jednak nie jest to samo. Jak jest w rzeczywistości?

youBy:
W internecie bez problemów można znaleźć nagrania przejazdu w kabinie EU07.

CovaluS:
Jak masz głośne przetwornice to zagłuszają stukot kół i nawet święty boże nie pomoże. Ale jeśli jedziesz "ciufcią" i nie możesz wytrzymać bez stukotu kół to możesz otworzyć okno (oczywiście przy bardzo głośnych przetwornicach) i wsłuchać się weń.

jageer:

--- Cytat: CovaluS w 07 Września 2013, 17:58:12 ---Jak masz głośne przetwornice to zagłuszają stukot kół i nawet święty boże nie pomoże. Ale jeśli jedziesz "ciufcią" i nie możesz wytrzymać bez stukotu kół to możesz otworzyć okno (oczywiście przy bardzo głośnych przetwornicach) i wsłuchać się weń.

--- Koniec cytatu ---

Podobno EU06 były o wiele lepiej wyciszone (tak mówił znajomy mech). Ja raz jechałem w kuszetce w 2 przedziale, 1 wagon od loka. Zawsze śpię, jak tu włączała się w siódemce sprężarka to mnie momentalnie budziła :D Nie mówiąc o ruszaniu :)

CovaluS:
jagger jak będziesz miał możliwość to przejedź się w 07-1060  (proponuję wcześniej stopery do uszu wziąć) :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej