Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Dyskusja na temat przebicia w szynie

(1/7) > >>

PanMechanik:

--- Cytat: Benek w 04 Lipca 2013, 11:47:31 ---Przebicie prądu w torze kolejowym: .

--- Koniec cytatu ---
Dotknięcie grozi śmiercią?

Wydzielone z innego wątku. Następnym razem proszę poprosić moderatora o wydzielnie, a nie zaśmiecanie innego wątku.
Rozi

Niebugoclaw:

--- Cytat: PanMechanik w 04 Lipca 2013, 13:02:02 ---Dotknięcie grozi śmiercią?

--- Koniec cytatu ---
Niekoniecznie, są to prądy błądzące o napięciu bliskim/równym 0V. Ale i tak bym się nie dotykał :)

darek71wrc:

--- Cytat: Niebugoclaw w 04 Lipca 2013, 16:29:08 ---Niekoniecznie, są to prądy błądzące o napięciu bliskim/równym 0V. Ale i tak bym się nie dotykał :)

--- Koniec cytatu ---
Co Ty powiesz 0V? dość ciekawe, szczególnie na tym złączu szynowym, na którym jest brak złączki szynowej przeprowadzającej prąd, jak też widoczne pęknięcie złącza łubkowego.

Niebugoclaw:
Cóż, nie jestem specjalistą, dlatego napisałem bliskie 0, w każdym razie 3kV na pewno tam nie ma :)

darek71wrc:

--- Cytat: Niebugoclaw w 04 Lipca 2013, 17:15:49 ---Cóż, nie jestem specjalistą, dlatego napisałem bliskie 0, w każdym razie 3kV na pewno tam nie ma :)

--- Koniec cytatu ---
Taki prąd potrafi zespawać szyny, czyli jakie będzie natężenie prądu? Na spawarkach się nie znam,  nie wiem jakie natężenie prądu spawarka osiąga do prac spawalniczych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej