Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Trasy przemysłowe pod szyldem PMP PW

<< < (21/21)

uetam:

--- Cytat: "Bart" ---A te wymiary to nie z powietrza wziełeś? :>
Na PKP są znormalizowane i tak więc masz: 34m i 300R (podstawowa); 25.222m i 190R (tory boczne); 28.624m i 190R (tory boczne)
--- Koniec cytatu ---

No... Ale to nie jest PKP ;-)
Pamietam jak robilem koledze semafor zielone+czerwone+pomaranczowe+pusta+biale ;-) Bylo jeszcze pare takich fajnych mutantow...

Żabek:
Jak Mateu napisał, nie jest to w żaden sposób znormalizowane. Koleje przemysłowe w tym magistrale węglowe i piaskowe nie podlegały i nie podlegają takim samym normom ja trasy PLK choćby dlatego, iż (chyba nadal, na pewno w przeszłości a teraz cięzko mi powiedzieć) podlegały Resortowi Górnictwa. Poza tym na PLK ciężko spotkać łuk o promieniu 150m a tutaj takie to niemal połowa wszystkich. A co do zwrotnic i anglików: 1. Mam bardzo dokładne mapy i plany; 2. Własnoręcznie mierzyłem kąty skrętu i promienie w terenie więc są takie jak napisałem i jakie umieściłem w scenerii.

Chciałem tylko powiedzieć, że po wakacyjnej przerwie wracam do projektu. Jeśli ktoś chce/może pomóc (np. tworzenie i teksturowanie modeli posterunków - moge miec żdjęcia na tekstury i orientacyjne wymiary) to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Sam nadal męczę sie z terenem - nie jest skubaniec płaski i praktycznie każdy punkt siatki trzeba podnosić/opuszczać, żeby wyglądało przyzwoicie. Dodatkowo jeszcze gnębi mnie trakcja, szczególnie na spadkach i wzniesieniach...

Pozdrawiam

Damian

Posty scalono. Uzywaj opcji ZMIEN
OlO_EU

Żabek:

--- Cytuj ---Posty scalono. Uzywaj opcji ZMIEN
OlO_EU
--- Koniec cytatu ---

Na PW wyjaśniliśmy całą sprawę. Tego posta piszę, żeby wszyscy na forum mogli zobaczyć, że prace ruszyły.

Pozdrawiam
Damian

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej