Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Poszukiwana kabina do SM42
syn_maszynisty:
--- Cytat: "Mat_EU" ---
--- Cytat: "piotrek-" ---zauważyłem, ze adminów w ogóle nie obchodzi ten temat, może dlatego, że to co robicie, to nie symulacja?
--- Koniec cytatu ---
Od zawsze bylo mowione ze na starym enginie nie mozna uruchomic lokomotyw spalinowych...Pojawia sie problem z pradnica...To co robi kolega to jest zwykla prowizorka majaca na celu uszczesliwienie parunastu osob ;]
--- Koniec cytatu ---
No nie wiem czy tylku parunastu... chyba trochę wiecej ludzi z tego forum interesuje sie równiez trakcja spalinowa? Bo ja np. wole bardziej spalinową bo sie na niej "wychowałem" ale nie mówie ze elektrycznej nie lubie.
uetam:
--- Cytat: "syn_maszynisty" ---
--- Cytat: "Mat_EU" ---
--- Cytat: "piotrek-" ---zauważyłem, ze adminów w ogóle nie obchodzi ten temat, może dlatego, że to co robicie, to nie symulacja?
--- Koniec cytatu ---
Od zawsze bylo mowione ze na starym enginie nie mozna uruchomic lokomotyw spalinowych...Pojawia sie problem z pradnica...To co robi kolega to jest zwykla prowizorka majaca na celu uszczesliwienie parunastu osob ;]
--- Koniec cytatu ---
No nie wiem czy tylku parunastu... chyba trochę wiecej ludzi z tego forum interesuje sie równiez trakcja spalinowa? Bo ja np. wole bardziej spalinową bo sie na niej "wychowałem" ale nie mówie ze elektrycznej nie lubie.
--- Koniec cytatu ---
No dobra, dla kilkudziesieciu ?:)))
youBy:
z prądnicą kombinowałem, ale potrzebne są akumulatory, a jak sie je da to na nich jeździ a prądnica nie działa...
Kakish:
--- Cytat: "slimson" ---Ja rowniez jak najbardziej popieram uproszczone fizyki do spalinowek.
Jednak mam duuze ALE
Cos nie tak z ta fizyka bo mialem na haku 2 wagony i po rozpedzeniu sie do okolo 30 krach i non stop sie dusi. Moze nie potrafie prowadzic SMrodka albo tez cos jednak jest nie tak w fizyce.
--- Koniec cytatu ---
Stonka dusi sie bo wywalają styczniki liniowe, dzieje sie tak bo silniki przekraczają maksymalne obroty. W .chk jest wpisane cos takiego :
--- Kod: ---Engine: EngineType=ElectricSeriesMotor Volt=1500 Trans=14:87 WindingRes=0.15 nmax=800
--- Koniec kodu ---
trzeba podmienic np na nmax=3000 i bedzie okej.
Wlasnie dzisiaj zabralem sie sa SU45, jezdzi nawet ladnie na podmienionej fizyce z SM41. Wstawilem kabine od ET22 (2 okna z przodu), którą leciutko poprawilem tak ze nie wystaje z loka.
@youby
masz moze, albo moglbys zrobic parametry dla SU45 ??? Bo cos mi sie tutaj nie do konca zgadza tym bardziej ze silniki trakcyjne sa na 350V a nie 1500V :>
youBy:
mogę pokombinować, ale nie obiecuję cudów. ktoś zrobił fizykę(parametry) do SM41?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej