Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Panel dyskusyjny: TorowiskoHD by Armia Jeża

<< < (6/9) > >>

adsim:
Panowie, spokojnie. Traktowałbym raczej te modele jako pewien odnośnik, do którego powinno się dążyć. Każdy wie, że silnik graficzny nie pozwala na zbyt wiele, więc trzeba jak zawsze szukać kompromisu między jakością a wydajnością.

Tolein:

--- Cytat: Patrykos w 20 Maja 2013, 22:57:11 ---
--- Cytat: youBy w 20 Maja 2013, 22:50:52 ---Mają być rozbudowane modele torowiska — źle.

--- Koniec cytatu ---
Stosujesz uproszczenia.

--- Koniec cytatu ---

No tak, bo ty nie stosujesz uproszczeń. Metr toru ma 2k tris, no to kilometr będzie miał 2M tris. To jest przecież tak bardzo wymierna teoria. Do tego jeszcze dodajmy tabor. Chyba parowozy, z takim myśleniem jak wasze, bo husarza to się raczej nie doczekacie.

bohunIC:
Panie Tolein:

* moj laptop bo na nim tworze jeszcze dlugo bedzie przebijac nie jednego PC, chodz ma juz ponad 3 lata i dwie karty graficzne pracujace w SLI, to tak odnosnie problemow z FPS i tworzenia slabych modeli,
* wypadaloby zadac sobie pytanie dla kogo tworzysz? Dla siebie czy dla tych wszystkich zapalencow spragnionych modeli, textur, ktore by mogly pociagnac na ich slabych sprzetach z przed 10 lat?
* sluchanie, wyciaganie wnioskow i dyskusja bez obelg nie boli? ale czy napewno?
* wspolpracowalem z kolega @Bombardier, znam jego opinie nt projektu Maszyna, czesto mi pomagal a ja jemu, idac ta droga stwierdzisz ze czego by nie zrobic do Symka to bedzie gowniane, a ludzie cie jeszcze opluwaja.

Patrykos:

--- Cytat: Tolein w 20 Maja 2013, 23:03:30 ---No tak, bo ty nie stosujesz uproszczeń. Metr toru ma 2k tris, no to kilometr będzie miał 2M tris. To jest przecież tak bardzo wymierna teoria. Do tego jeszcze dodajmy tabor. Chyba parowozy, z takim myśleniem jak wasze, bo husarza to się raczej nie doczekacie.

--- Koniec cytatu ---
To co napisałeś można było zawrzeć w jednym zdaniu, Ty zawarłeś w 5ciu, więc gdzie Twoja wydajność?
A wracając do tematu:
Po pierwsze primo przytoczyłem fakt stacji (wytłuszczam, zmarszczki na buzi mogą to przysłaniać [zakładam, że jesteś w dobrym humorze i się uśmiechasz]) – Ty podajesz na szlaku.
Po drugie primo wózek do siódemki zrobiłem w dwa wieczory po 3 roboczogodziny. Ty w ile robiłeś torowisko? Bohun napisał, że zrobiłby to w jeden wieczór, ja pewnie też, a Ty w więcej? Znowu spada Twoja wydajność.
Po trzecie primo (to też w odniesieniu do postu @yB) – rozbudowane modele torowisk to nie jest „źle”. Wręcz przeciwnie. Tylko trzeba to zrobić umiejętnie i wydajnie. My Cię nie atakujemy – my Ci chcemy podpowiedzieć, jak będzie najlepiej. Chyba, że chcesz stworzyć nikomu niepotrzebny produkt, który z racji swojej niskiej wydajności będzie stał na półeczce w oczekiwaniu na komputer z NASA.

--- Cytat: Tolein w 20 Maja 2013, 22:46:45 --- mogłem być wtedy zbyt pijany.

--- Koniec cytatu ---
Mam nadzieję, że podczas modelowania byłeś trzeźwy.

popatrz:
Przekrzykiwanie się, kto szybciej coś wymodeluje poprawiło mi humor, dzięki za to.

--- Cytat: Tolein w 20 Maja 2013, 22:46:45 ---Modele posiadają fazy LoD. Można je będzie dowolnie zmieniać zakresy ich widzialności, z mojego punktu widzenia każdy może sobie dowolnie, na własny użytek edytować te modele celem zmniejszenia liczby trójkątów w scenie

--- Koniec cytatu ---
Chyba dobrze "mieć lepiej" i ewentualnie to ograniczyć do obecnych możliwości/potrzeb i dać możliwość wyboru z której wersji korzystać? Róbmy to, co uważamy za słuszne - przyszłość zweryfikuje czy było warto.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej