Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Panel dyskusyjny: TorowiskoHD by Armia Jeża
Ra:
Ja tylko dodam, że pierwsze efekty prac można już oglądać na scenerii Quark z paczki MaSzyna 01.13, pomiędzy Wielkim Kacem a Skwarkami. Jest to pierwsza wersja betonowych podkładów, które są wstawione eksperymentalnie dla oceny wpływu na FPS oraz wrażeń wizualnych.
Benek:
--- Cytat: Ra w 15 Maja 2013, 12:13:04 ---Jest to pierwsza wersja betonowych podkładów, które są wstawione eksperymentalnie dla oceny wpływu na FPS oraz wrażeń wizualnych.
--- Koniec cytatu ---
Przyznam się, że dopiero teraz specjalnie uruchomiłem tę scenerię, by obejrzeć te podkłady. I u mnie się to tnie, pomimo 60 FPS. Przesuwałem się kamerą ponad tym odcinkiem i miałem przycinanie obrazu. W miejscach, w których jest tekstura torów, takiego efektu nie ma. Nie wiem co będzie w przypadku większej liczby torów.
hanys:
Niestety też muszę potwierdzić znaczny spadek płynności symulacji. Średnio miałem około 35 FPS (na starej paczce bez tych torów) a na nowej niestety -10 FPSów.
matek123:
Na stacji Wielki Kac FPS~53-60. Na szlaku 60. Tam gdzie jest tor HD nie zauważyłem spadku FPS.
klimczok_mk:
A jak się nazywają pliki z tym torowiskiem w paczce?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej