Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Warsztat Patryka
Patrykos:
Bry,
pewnie wielu z Was czuje niedosyt z racji braku informacji o powstających dodatkach bądź przeroście tej informacji nad tym, co zostało już zrobione. Po wielu przemyśleniach i wzięciu pod uwagę argumentów za i przeciw postanowiłem stworzyć ten wątek, aby na bieżąco informować publiczność o powstających dodatkach.
Takie krótkie sprawozdanie co trzeba zrobić, żeby model wyszedł
ET41 – wykonać tekstury (ja się tym zajmuję);
Bautzen – wykonać tekstury (kolega @hanys zgłosił chęć);
ST43 – czekam na przedział maszynowy od pewnej osoby, która wyraziła chęć zrobienia;
CFR/E – wykonać tekstury (ja się tym zajmuję).
Ponadto na warsztacie są jeszcze modele m.in Fals WAP (wymaga przystosowania do dzisiejszych standardów), M62/ST44 i platforma kontenerowa Lgs.
UWAGA!
Ten wątek nie ma charakteru reklamowego ani jego celem nie jest „zrobienie smaka” użytkownikom.
ST44-003:
Jako pierwsze (sorry @Patryk, wiesz jaki ze mnie hejter ;) ) mam zastrzeżenie co do Bautzena i zastosowaniu wnętrza. Pomysł fajny, ale jak przekonać ''exe'' żeby losowo oświetlało przedziały "lowpoly" w nocnych sceneriach?
No i może warto by pomyśleć nad rozwiązaniem oświetlenia nocnego wagonów na tej samej zasadzie jak działa smuga w lokomotywach (załączana od pewnej wartości light, szczególnie fajnie to wychodzi na Zwierzyńcu_TLK)?
Tyle hejtingu ode mnie, jak coś to materiały zdjęciowe zawsze dało by radę skołować.
EDIT: Mam rozumieć że lowpoly dla lokomotyw i wagonów będzie swoistego rodzaju standardem? Czy bryła kabiny (a co za tym idzie teksturowanie) uległy zmianom?
Tyrystor:
Planowana jest możliwość przebywania w wagonach Bautzen? Czy to tylko dla dekoracji?
ST44-003:
--- Cytat: Tyrystor w 14 Kwietnia 2013, 15:46:39 ---Planowana jest możliwość przebywania w wagonach Bautzen? Czy to tylko dla dekoracji?
--- Koniec cytatu ---
To się da zrobić, na takiej samej zasadzie jak jest wnętrze do 111A już na obecnym etapie :)
Patrykos:
Wnętrze jest oddzielnym submodelem więc można manipulować jego oświetleniem.
--- Cytat: ST44-003 w 14 Kwietnia 2013, 15:45:38 ---EDIT: Mam rozumieć że lowpoly dla lokomotyw i wagonów będzie swoistego rodzaju standardem? Czy bryła kabiny (a co za tym idzie teksturowanie) uległy zmianom?
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli chodzi o moje dodatki to tak. Tak, kabina jest w zupełności nowa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej