Symulator EU07 (i nie tylko) > Screeny

Coś leci z nieba…

<< < (4/6) > >>

youBy:

--- Cytat: 3rs w 21 Marca 2013, 15:47:03 ---
--- Cytat:  youBy ---Jeden z użytkowników nie tak dawno przedstawił algorytm kropel oparty na teksturach, który dodatkowo zawierał w sobie działanie wycieraczek.
--- Koniec cytatu ---
Ja jakoś nigdy czegoś takiego nie widziałem w MaSzynie- Ani na screenach ani na zadnym wideo.

--- Koniec cytatu ---
Ja też nie.

--- Cytat: Ra w 21 Marca 2013, 15:57:25 ---
--- Cytat: youBy w 21 Marca 2013, 15:15:03 ---A może by najpierw coś zrobić, a potem myśleć dalej?
--- Koniec cytatu ---
Ja bym jednak proponował, by najpierw pomyśleć nad modelem fizycznym, a dopiero potem próbować zrealizować go graficznie.

--- Koniec cytatu ---
Tylko wolałbym, żeby deszcz był dodatkiem do pociągów niż pociągi do deszczu. Zresztą odnosiło się to raczej do wykonania pojedynczych, sensownych kroków niż dalekosiężnych planów rozpisanych na 20 lat.

Tolein:
Jaki jest sens robienia modelu i tekstury czegoś, co de facto tekstury nie ma, kształt tego czegoś zmienia się praktycznie dowolnie w czasie (pewnie, spadając kropla przyjmuje raczej standardowe kształty i rozmiary, tylko pytanie co w momencie kolizji z jakimkolwiek innym obiektem), a jedyna forma percepcji wizualnej jaką to coś nam oferuje to zakrzywienie światła?

youBy:
To jest pytanie techniczne czy filozoficzne?

Tolein:
Znasz mnie przecież (troszkę), to powinieneś wiedzieć, że czysto filozoficzne. : D

Irek_Wd:
Krople deszczu można dołożyć w programie Irfan View, tylko na ile one będą wiarygodne - tego najstarsi Indianie nie wiedzą.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej