Witam Panie Woku!Jest to Oficjalna Zbiorcza paczka symulatora MaSzyna na dzień 24 stycznia 2013. Zawiera liczne poprawki eliminujące dotychczasowe błędy.
Głownie próbuje rosząc na ET22-256 w td. Ogólnie sprawdzając kilka z rożnych składów nie mogę ruszyć. A wykonuje i odchamowując i wszystkie te czynności jak jest podane na forum i w dokumentacji. Ja znalazłem ten symulator kilka dni temu. Bac może coś wykonuje źle. Tak chwile czekam. Są syknięcia. Ale jeszcze wskaźnik ciśnienia w zbiorniku głównym nie osiąga 7atmosfer. Exe nie potorfie określić. W tej paczce gdzie to można sprawdzić? Patch do maszyny 01-13 tez sciągnołem. i wypakowałem przez 7-zip według zalecen. Napełnianie uderzeniowe który klawisz? Moze to oto chodzi.
Uruchamiam tak:
Shift+O podnosi się tylny pantograf
Shift+M (przytrzymaj przez chwilę) załącza się obwód główny
Shift+X włącza się przetwornica
(odczekaj chwilę, aż przetwornica się włączy - za szybkie włączenie sprężarki spowoduje zadziałanie wyłącznika nadmiarowego przetwornicy i ogrzewania)
Aby odblokować przekaźnik nadmiarowy przetwornicy i ogrzewania należy wyłączyć sprężarkę (C), przetwornicę (X), a następnie wcisnąć Ctrl+N.
Shift+C włącza się sprężarka, ciśnienie w zbiorniku głównym rośnie
Gdy cisnienie w zbiorniku glownym osiagnie wartosc( 7 atm. nie osiaga tyle?) mozna odhamowac sklad
. napelnianie uderzeniowe, zostawiamy kran w tej pozycji na parenascie sekund (Uwaga! W pojazdach serii EN57 i pochodnych należy klawisz trzymać do czasu wyluzowania składu, o ile widzimy że kran hamulca sam odbija nam w położenie jazda)
4 jazda, sprawdzamy czy cisnienie w przewodzie wynosi 5 atm i czy nie rosnie w cylindrze lok. jak rosnie . na parenascie sekund i 4
Wybieramy kierunek jazdy
d jazda do przodu (w pojazdach serii EN57 i pochodnych należy wcisnąć 2 razy)
r jazda do tylu
Wybieramy zakres pradu (EU07/ET22). Wysoki zakres pradu pozwala na dawanie wiekszego natezenia przy szeregowym polaczeniu silnikow
Shift+F wysoki rozruch
f niski rozruch
Rozpoczynamy jazde
+ przesunięcie nastawnika o jedną pozycję do przodu
- przesunięcie nastawnika o jedną pozycję wstecz
Pozycje nastawnika reguluja natezenie dzieki czemu lokomotywa jedzie szybciej. Gdy zgasnie zolta lampka oznacza to ze jestesmy na pozycji bezooporowej mozemy zwiekszac natezenie oslabiajac pole wzbudzenia silnikow.
/ zwiększenie bocznikowania
* zmniejszenie bocznikowania i tak to wykunuję.
Dodano: 26 Lutego 2013, 09:37:30
Panie SMemek! Odhamowałem. Num6