Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Podsumowanie trasy - punktacja, ocena pracy

<< < (2/4) > >>

stone:

--- Cytat: Tolein w 01 Lutego 2013, 17:53:45 ---Ktoś (nie pomnę dokładnie, ale zgaduję, że był to @SKP) proponował przerywanie symulacji w momencie przejechania S1, albo popełnienie innego niegodziwego występku. ;-)

--- Koniec cytatu ---

Może nawet nie tyle przerywanie symulacji co np zaimplikowanie wywołania "Radiostopu" przez ISDR który zauważył że przerżnęliśmy...

Mihau:
Myślę, że opcja z Radiostopem jest warta uwagi. Pytanie na jakiej zasadzie ma to być zaszyte w exe i czy jest w ogóle taka możliwość?

Tyrystor:
Scenarzystą nie jestem, ale myślę żeby działo to na evencie warunku czy jak by to nazwać że jeżeli na semaforze jest S1, który miniemy i wjedziemy na dany tor wyzwoli się RS.

Benek:

--- Cytat: Mihau w 01 Lutego 2013, 21:28:27 ---Pytanie na jakiej zasadzie ma to być zaszyte w exe i czy jest w ogóle taka możliwość?

--- Koniec cytatu ---
Jest, nic nie trzeba zaszywać w exe. Wystarczy zrobić tak jak napisał Tyrystor.

jageer:

--- Cytat: Tyrystor w 02 Lutego 2013, 01:26:13 ---Scenarzystą nie jestem, ale myślę żeby działo to na evencie warunku czy jak by to nazwać że jeżeli na semaforze jest S1, który miniemy i wjedziemy na dany tor wyzwoli się RS.

--- Koniec cytatu ---

A jak pojedziemy na rozkaz to co, też zadziała?

Chyba nie ma możliwości powiązani eventu "otrzymanie rozkazu" i wtedy event "przerżnięcieS1" jest deaktywowany..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej