Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Podsumowanie trasy - punktacja, ocena pracy
barteck:
Nie znalazłem czy było czy nie, ale moim zdaniem, powinno być tak, żeby po skończeniu danej trasy było, że ukończyłeś dany scenariusz i małe podsumowanie punktowe, czyli np. punkty karne za przekroczenie prędkości, przejechanie semafora, ruszenie bez komunikatu, czy bez sygnału dźwiękowego itp.
co o tym sądzicie? dało by się to zrobić?
Paczkuś:
Taśma z prędkościomierza wystarcza. To symulator, nie gra. Koniec.
Ra:
Przede wszystkim, nie ma obecnie żadnych mechanizmów kontroli poprawności działań, nie licząc wykolejenia w skrajnych przypadkach. Nawet jeśli by to zrobić, to punktacji raczej być nie powinno, bo wtedy zaczyna się jeździć "pod punkty". Ja już widziałem jedną taką scenerię, w której jeśli się zacznie hamować widząc żółte światło na tarczy ostrzegawczej, to się nie da na czas na stację dojechać i są punkty karne za spóźnienie. A jak się nie zacznie hamować, to w przypadku, gdyby sygnał na semaforze się nie zmienił, nie ma możliwości stanąć przed nim. Najlepiej jest nieco zwolnić, żeby minąć semafor chwilę po zniknięciu czerwonego na nim, co ma miejsce o ściśle określonej godzinie... Ale takie "śrubowanie" scenariuszy jest bez sensu.
stone:
Z racji tego ze jest to symulator to za przejechanie S1 to sie chyba komisja zwolywac a nie pkt. karne ;)
Tolein:
Ktoś (nie pomnę dokładnie, ale zgaduję, że był to @SKP) proponował przerywanie symulacji w momencie przejechania S1, albo popełnienie innego niegodziwego występku. ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej