Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Linia kolejowa 308

<< < (3/4) > >>

szogun:
A widać żeby była?

urbanek:
Hej

Dobra uwaga.
Jeśli chodzi o PC2011 to na razie nie sprawdzałem czy działa na tej paczce. Mam chyba dużo starsza paczkę. Ale bedę w najblizszych dniach sprawdzał i migrował do nowej paczki. Podejrzewam, że na początku nie będzie działać. Projekt leżał w szufladzie przez 2 latka, więc muszę wszystko posprawdzać i uporządkować.

Jeśli chodzi o teren to jest zrobiony w 100%, układ torowy na każdej ze stacji też w 100%. Układ torowy robiłem na podstawie zdjęć lotniczych i starych map.
Podjazdy w 100% odpowiadają rzeczywistości. Teren został odwzorowany na podstawie mapy hipsometrycznej. Tunel odwzorowany w 100%.
Totrowisko może być w niektórych miejscach do poprawki, ale to kosmetyka.

Edit by mutopompka
Literówka

urbanek:

--- Cytat: epoka9.24 w 20 Listopada 2012, 23:16:00 ---Czy sceneria jest dostosowywana do PC2011?

--- Koniec cytatu ---

Właśnie kontynuuje migrowanie scenerii do nowej paczki. 90% obiektów już przeniosłem. W każdym razie po skończeniu zacznę kontynuację rozwoju trasy. Ale pozostały mi jeszcze drobne obiekty do wstawienia. Ponieważ nie jestem ekspertem w modelowaniu (ale zamierzam się rozwijać ;-) ) mam na razie pewien problem z przeniesieniem już istniejących obiektów do modeli t3d. Czytam uważnie forum i szukam rozwiązań moich problemów. Jakby ktoś miał link do dobrego tutoriala do tworzenia modeli (na przykładzie) w 3DS max to niech prześle. Nie mogę ogarnąć pivotów i hierarchii.
Ale nie było na szczęscie za wiele modeli na razie w mojej scenerii. Wszystkie zrobione przeze nie mosty wyeksportowałem do pliku scm. Pózniej wyesportuje je do t3d.
Mam już małą paczuszkę do testowania na PC2011. Poprawię tylko wyskakujące błedy i podeślę linka do paczki na priv. jak ktoś chce potestować :-)

A tutaj dwa skreeny. Tam u góry to chyba widać Śnieżkę:

Sawi:
@urbanek zamiast bawić się w osobiste PW, wrzuć to do działu Test Dodatków. Co do pivotów i hierachii polecam poradnik @Sigman'a.

Benek:
Wg obecnych standardów, patrząc na screeny, trasa jest dopiero w 30% gotowa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej