Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Projekt ST43 (060Da)

<< < (14/24) > >>

Benek:

--- Cytat: epoka9.24 w 07 Grudnia 2012, 09:58:53 ---Niestety te czasy powoli mijają. Teraz żeby wejść na kabine często potrzebne jest odpowiednie pismo od przewoźnika.

--- Koniec cytatu ---
Ale głupie, niepotrzebne zdjęcia z kabin nadal są dodawane w temacie "Z kamerą na PKP", więc albo to nie jest nieprawda co piszesz albo łatwo zdobyć takie pismo.

youBy:

--- Cytat: muri w 07 Grudnia 2012, 08:11:08 ---Do nagrania dźwięków wymagana jest akredytacja? Myślałem, że jeżeli masz dostęp (a piszesz że jesteś w stanie nagrać, więc zakładam że masz), to po prostu idziesz i nagrywasz. To już tak nie działa?

--- Koniec cytatu ---
Nie warto nadużywać uprzejmości innych, bo w którymś momencie może to się nagle skończyć. W przypadku prowadzenia sprawy w oficjalny sposób można się powoływać na dotychczasową współpracę. Byłoby wręcz wskazane dla całego przedsięwzięcia, jakim jest MaSzyna, żeby wreszcie można było pochwalić się, że z kimś współpracujemy, a nie tylko sami sobie coś dłubiemy.
W tym konkretnym przypadku chodzi o to, żeby:
1) umocnić przychylność, bo trafiamy na bardzo podatny grunt;
2) wypełnić obowiązek nadany przez Administrację.
Nie wiem, czemu to tak długo trwa…

--- Cytat: Benek w 07 Grudnia 2012, 10:24:53 ---
--- Cytat: epoka9.24 w 07 Grudnia 2012, 09:58:53 ---Niestety te czasy powoli mijają. Teraz żeby wejść na kabine często potrzebne jest odpowiednie pismo od przewoźnika.

--- Koniec cytatu ---
Ale głupie, niepotrzebne zdjęcia z kabin nadal są dodawane w temacie "Z kamerą na PKP", więc albo to nie jest nieprawda co piszesz albo łatwo zdobyć takie pismo.

--- Koniec cytatu ---
1) Zdjęcia może wykonać maszynista naszym aparatem.
2) Tu dużo zależy od szczęścia, uroku osobistego, sytuacji.
3) Często nie znaczy zawsze.
Poza tym jak zrobienie zdjęcia kabiny ma się do zorganizowania konkretnej i kompletnej sesji nagraniowej?

muri:
No ale chwila. To mówicie o akredytacji przewoźnika (właściciela lokomotywy którą chcemy fotografować / nagrywać), czy o akredytacji administracji forum dla osoby która chce się takiego zadania podjąć? @pol napisał że
--- Cytat: pol102 w 06 Grudnia 2012, 22:00:20 ---Jestem w stanie nagrać praktycznie wszystko i to w odpowiedniej jakości.
--- Koniec cytatu ---
, więc ja zrozumiałem to tak że sprawa z przewoźnikiem jest dogadana - w takim wariancie nie rozumiem do czego jest potrzebna zgoda forumowych wodzów. No ale jeżeli chodzi o taką sytuację, że błogosławieństwo od administracji jest potrzebne, żeby w imieniu forum próbować się dogadywać z zarządcą - no to przepraszam, moje niezrozumienie. BTW, jeżeli jest tak jak w tym drugim wariancie, to na co czeka administracja? Jest jakaś procedura którą trzeba wypełnić?
Pozdro.

Benek:

--- Cytat: youBy w 07 Grudnia 2012, 11:50:01 ---2) wypełnić obowiązek nadany przez Administrację.
Nie wiem, czemu to tak długo trwa…

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: muri w 07 Grudnia 2012, 12:09:35 ---...jeżeli jest tak jak w tym drugim wariancie, to na co czeka administracja?

--- Koniec cytatu ---

Jak się nie możecie doczekać, to wyślijcie jedno PW do wszystkich Administratorów. Moim zdaniem brak odzewu wynika z:

* niedostrzeżenia jeszcze tych próśb
* unieważnienia oświadczenia, które mówi o zakazie pracy w imieniu symulatora na własną rękę, jednak w wyniku zaniedbań post z taką informacją nadal wisi na forumJeśli to nie poskutkuje, to wydajcie na forum oświadczenie, że będziecie powoływać się na symulator wchodząc na lokomotywę. Na pewno nie zostanie to bez odzewu. Teraz jest rzeczywiście chaos. Nie można nic zrobić, bo jest zakaz który mówi o pewnym rozwiązaniu, którego też nie można stosować.

youBy:

--- Cytat: muri w 07 Grudnia 2012, 12:09:35 ---Jest jakaś procedura którą trzeba wypełnić?

--- Koniec cytatu ---
Tak, należy napisać do Naczelnika Wydziału Promocji, który podejmuje działania, każdorazowo uzyskując zgodę administracji.

Swoją drogą, niedawno Administrator Techniczny AtapiCl napisał, że nie ma czegoś takiego jak jednolita administracja, tylko 6 oddzielnych i niezależnych administratorów. Czy zatem wystarczy zgoda jednego, większości, wszystkich?…

Zdanie wyrwane z kontekstu - dotyczy konkretnego przypadku, a nie wszystkich. Wiesz o tym.
AtapiCl
  Dodano: 07 Grudnia 2012, 13:35:04 Nie jest to też jedyny przypadek. Wiesz o tym.
Nie wszyscy siedzą w temacie. Wiesz o tym.
Nie wszyscy mają odpowiednią ilość czasu. Wiesz o tym.
Nie wszyscy odpowiadają na maile. Wiesz o tym.

Możemy się teraz przerzucać, co kto wie, a czego nie wie, tylko do czego to doprowadzi? Czy dzięki temu będą dźwięki do ST43?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej