Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Projekt ST43 (060Da)
mechatronik:
W kwestii rumunów moje zdanie jest takie, że te lokomotywy byłyby w świetnym stanie gdyby nie fakt, że polskie zaplecze warsztatowe je wykończyło. Nie mówię, że celowo. Lokomotywy te posiadają dość specyficzne rozwiązania techniczne, do których polski warsztat nie był przyzwyczajony. I jak to u nas robiło się i kombinowało tak, żeby to jeździło. Niestety rumun to wbrew pozorom dość złożona maszyna wymagająca od zaplecza technicznego raz, że wiedzy a dwa oryginalnych podzespołów a nie np szczotek węglowych docieranych na betonie -ew na płótnie ściernym ;) To w jakim stanie technicznym były utrzymywane przełożyło się na utrzymanie ogólne pojazdu. No bo po co trupowi potrzebna ładna kabina? ;)
--- Cytat: EU40 w 28 Września 2012, 17:40:22 ---Swoją drogą, ciekawe jakie to uczucie hamować lewą dłonią.
--- Koniec cytatu ---
Kwestia przyzwyczajenia. Jeździłem na tamarze z Oerlikonem po lewej stronie i jeszcze ustawionym tak, że hamowałeś odpychając od siebie rękojeść ;) Ale już mistrzostwem był odwrócony matrosow :D (zawór umowny 394). Pierwsze co zanim dojechałem do składu to dwa razy stanąłem lokomotywą w rozjazdach -próbowałem go wyczuć. Na pociągu na szczęście problemów już nie było ;-)
Patrykos:
EU40, 43-170 miał rewizję ponad 10 lat temu, więc jego kabina ma prawo wygladąć jak k.u.p.a. Wejdź na jakiegoś jamnika typu 001 albo 200 i zobacz jak tam wygląda wnętrze. Jakbyś wziął rozrzutnik do gnoju i przyozdobił kabinę o wiejski „smaczek”. Nie zamierzam upiększać specjalnie kabiny bo ktoś nie lubi syfu. ;) Z reguły nikt nie lubi bałaganu, ale ta kabina wiernie odwzorowuję jej realnego odpowiednika w ST43-170.
Damianek2000:
Rumuński urok i tyle. Kiedyś gadałem z mechem to mówi że kabina to mało istotna rzecz jak dla niego.
Wilu:
Odnośnie pracy to na jednych egzemplarzach jest wygodniej na innych mniej, choćby pod względem hałasu. W kabinie 43-295 można swobodnie rozmawiać natomiast w 241 trzeba po prostu krzyczeć, a przez radio gotowość zgłaszać wystawiając głowę za okno. Takie uroki rumunów...
Patrykos:
Model: MarcinST43 (TRS), kółka: youBy, przystosowanie do MaSzyny: Patrykos
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej