Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Przeniesione modele z innych symulatorów. Prezentacja oraz uwagi.
MaciejM:
--- Cytuj ---Pytanie niekompletne. Szerokość czego? Tekstury? Boku lewego, prawego, wnętrza, może szerokość dachu? Albo szerokość ogólna?
--- Koniec cytatu ---
Jakbyś mógł podać mi te wymiary.
hanys:
2: 5 metrów; 1: 4 metry
Ja nie mam wpływu na wymiary modelu, ja tylko wymieniam mapowanie tekstury. Nie do mnie pretensje czy model jest o 2 cm za szeroki czy za wąski. To proszę już pisać do autora modelu 3D. Ja nie mam zamiaru bawić się w jakieś tam modyfikowanie, bo komuś się tak podoba. Autor modelu 3D zdecydował że to będzie jak najlepszy wymiar mniej więcej podobny +- do oryginału i już.
Podam ci jeszcze wysokość. Wysokość masz 3,17 metra, do szczytu dachu od podłoża. Długość gabarytowa 13 metrów a szerokość gabarytowa 5 metrów.
Dodano: 03 Października 2012, 21:50:05 Kolejny model przeniesiony.
Nazwa: budynek_industrialny
Wymiary gabarytowe modelu:
Szerokość: 14,5 metra; długość: 12,05 metra oraz wysokość: 8,8 metra.
Wymiar tekstury: 512x512
Rozmiar tekstury TGA: 1 Mb
Rozmiar tekstury DDS: 170 KB
Rozmiar pliku .t3d : 7,09 KB
Rozmiar pliku .inc : 301 bajtów
Razem: 1,17 Mb (bez obrazka oraz pliku info.txt)
hanys:
Witam. Przedstawiam wam kolejny model od kolegi Qdat*ego. Jest to obiekt budki stróża przejazdowego.
Model ma tylko 38 polygonów.
Stele:
Dzięki @Matkowi123 ogarnąłem proces konwersji i chętnie pomogę. Z którymi panami została zawiązana współpraca? Z tego co od Wuja znalazłem, to wiele ciekawych obiektów nie zostało. Masz jakąś większą bazę jego modeli niż publikacje na trainzart? Byłbym zwłaszcza zainteresowany obiektami przemysłowymi i magazynowymi, bo z tym u nas krucho.
Sawi:
@Stele, @hanys posiada licencję od Wujka 082, kilanziom'a, Qdatego i samplaire.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej