Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Projekt WW

<< < (2/3) > >>

PanMechanik:

--- Cytat: pol102 w 12 Września 2012, 01:09:27 ---Chodzi o taki roadmap lub timeline. Nie spotkałeś się z takim określeniem? Materiał - Patrz załącznik. Chodzi o to, że praca na zasadzie zrobię wszystko sam jest bez sensu. Nie jestem mistrzem programów graficznych ale moje modele zachwycają ludzi z UP we Wro... Idea jest prosta. Podział obowiązków kluczem do sukcesu.

--- Koniec cytatu ---

Nikogo nie zmusisz do tworzenia dodatków i żaden grafik nie przejdzie. Przestań narzucać ludziom obowiązek robienia modeli, bo to nie tędy droga.

Ra:
Na bazie symulatora można obecnie robić różne rzeczy. Można poznawać przepisy kolejowe, sterowanie ruchem, budownictwo kolejowe, geodezję, modelowanie 3D, obróbkę zdjęć itd. Ale można pójść krok dalej i rozwijać się również w zakresie zarządzania ludźmi i organizacji zadań. Jest tu pewien potencjał do zagospodarowania. Ja jakoś nie potrafię tego zrobić, nawet mimo że studiowałem przez parę lat Organizację i Zarządzanie...

pol102:

--- Cytat: PanMechanik w 12 Września 2012, 11:11:31 ---Nikogo nie zmusisz do tworzenia dodatków i żaden grafik nie przejdzie. Przestań narzucać ludziom obowiązek robienia modeli, bo to nie tędy droga.

--- Koniec cytatu ---
Naucz się czytać ze zrozumieniem. Sprawdź czym jest roadmap i timeline. Jak już skończysz, daj znać.

Co do współpracy z Surgeonem jest tak, że to on odwrócił się od naszej społeczności, a nie odwrotnie. Co z tego, że położył milion kilometrów torowiska skoro wszystkich do siebie zraził?

Ja proponuję przejście z chałupnictwa na małą manufakturę. Póki co, to nie wiem kto się jasno określił. Jestem przekonany, że nawet jeśli teraz zacznie nas niewielu to w razie sukcesu następni się przyłączą.

Nie uzywaj agresywnego tonu wypowiedzi /ShaXbee

Jeżyk:
W sumie idea jest dobra, tylko właśnie jak powiedział kolega Tolein rozkręcić taka maszynę będzie trudno zwłaszcza, że odnoszę wrażenie, że na tym forum ludzie jak na każdym maja inny pogląd na wszystko, tylko nie umieją za bardzo odpuścić i dostosować się do kogoś innego. Chodzi o wybór najlepszego rozwiązania i jego realizacja.

@pol102
Hmmm... ja się pisze na bycie jednym z "niewielu".

Tolein:

--- Cytat: pol102 w 12 Września 2012, 13:23:21 ---Co do współpracy z Surgeonem jest tak, że to on odwrócił się od naszej społeczności, a nie odwrotnie. Co z tego, że położył milion kilometrów torowiska skoro wszystkich do siebie zraził?

--- Koniec cytatu ---

Nie znam całej historii i w sumie mi to wisi. Natomiast nie wydaje mi się, żeby ktoś kto robi robotę, musiał być miłym i przyjemnym gościem. Gość który robi robotę ma robić robotę i tak długo jak ją robi, to chyba nie ma potrzeby zadawać zbędnych pytań. Co najwyżej może być potrzebny ktoś, kto się umie z tym kimś dogadać, taki handler trochę.

Wytłumacz mi proszę, @pol102, jaka zasadniczo jest przyczyna, żeby ten projekt był WW? Tzn. nie żebym zakazywał, czy nakazywał, etc, po prostu intryguje mnie to nieco. Zresztą jeśli będziecie robić nastawnie, banki, bloki, kładki, przystanki, inne budynki "dekoracyjne", to są one chyba dość uniwersalne w zakresie rodzaju trakcji?
Tak czy siak - ładnie proszę - ruszcie jakieś scenerie realistyczne, to będzie bombowo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej