Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Eksperyment z teksturami
MaciejM:
Zdjęcia tej siódemki były moimi pierwszymi robionymi na tex więc daleko im było do ideału. Moim zdaniem sama tex wygląda nieco lepiej.
PanMechanik:
--- Cytat: PX48-28 w 31 Sierpnia 2012, 23:33:46 ---Zakres polegał na dodaniu trochę kontrastu (oryginał zdawał się "zamulony"), dodaniu ostrości, delikatnemu nasyceniu barw i usunięciu człowieka z kabiny, a i jeszcze wyrównanie barw na gniazdach wielokrotnego sterowania.
--- Koniec cytatu ---
Tylko powiedz mi, kolego - po co? Nie wiem czy wiesz, ale tekstury robione są z oryginalnych zdjęć, które obrazują realny wygląd lokomotywy. Więc skoro lokomotywa wygląda tak na zdjęciach to po co te modyfikacje?
Tolein:
--- Cytat: PanMechanik w 01 Września 2012, 00:06:15 ---
--- Cytat: PX48-28 w 31 Sierpnia 2012, 23:33:46 ---Zakres polegał na dodaniu trochę kontrastu (oryginał zdawał się "zamulony"), dodaniu ostrości, delikatnemu nasyceniu barw i usunięciu człowieka z kabiny, a i jeszcze wyrównanie barw na gniazdach wielokrotnego sterowania.
--- Koniec cytatu ---
Tylko powiedz mi, kolego - po co? Nie wiem czy wiesz, ale tekstury robione są z oryginalnych zdjęć, które obrazują realny wygląd lokomotywy. Więc skoro lokomotywa wygląda tak na zdjęciach to po co te modyfikacje?
--- Koniec cytatu ---
Usunięcie z tekstury mechanika chyba nie jest niczym zdrożnym, wręcz przeciwnie. Sama manipulacja nasyceniem barw, ostrością, etc, to chyba normalna rzecz, przecież aparat nie oddaje w 100% rzeczywistości, a liczy się to, żeby wyglądało jak żywe, a nie żeby było dokładnie podług zdjęcia.
Jeżyk:
Tak, czasami nawet gdy jest pochmurno, potrafi dobrze przyświecić aparat tym "białym" niebem.
hanys:
Według mnie to nie ma sensu grzebać w już zrobionych teksturach. Tekstura przeszła pomyślnie testy więc po co jeszcze dokładać do niej kontrastu, nasycenia czy innych rzeczy. Po co ? Nie lepiej zabrać się za nowe tekstury, a nie modyfikować już obecne? Moim zdaniem strata czasu. Za ten czas to byś mógł zrobić jakąś nową teksturę, ba, zrobić już ją tak aby w przyszłości nie trzeba było ją modyfikować.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej