Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Nowe Dźwięki

<< < (3/7) > >>

Tolein:
Jeśli już się zrywasz, to działaj. Masz moje błogosławieństwo (i pewnie całej reszty).
Jeśli kiedyś pojawią się odpowiednie dźwięki (które można przecież nagrać i obrobić), to i tak będzie brakowało odpowiedniego systemu ich odtwarzania. A tak, jeśli stworzysz system, nagranie i obróbka dźwięków wydaje się mniejszym problemem. Specjalnie dla ciebie mogę wziąć dobry mikrofon, interfejs ad i laptopa w najbliższą podróż pociągiem.

pele:
@Tolein
Dziękuje ale nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać. Musiał bym pogrzebać w ustawieniach rainsted i exe ale nie wiem jak to zrobić.

Tolein:
No i tu się zaczynają przysłowiowe schody. Nie wiem na ile wiesz ogólnie co chciałbyś zrobić. Proponuję zacząć od wiki, for mstsa, czy innych trs, poczytać jak cały mechanizm ma działać. Jeśli sensownie go zaprojektujesz, to podejrzewam, że @Ra pomoże Ci w zaprogramowaniu co trzeba, jeśli nie zrobi tego sam.
Grunt to dobry pomysł na rozwiązanie problemu.
Powodzenia.

pele:
Musiał zapoznać się z silnikiem gry TRS2004 bo stąd wziełem te dźwięki. Niestety jeszcze "nie ogarniam" takich rzeczy więc będzie to trudne.

EDIT: Czy da się jechać w przedziale wagonu np: BD w MaSzynie?

Ra:
Tylko na starszych EXE, które miały inaczej zrobione AI, niż teraz jest.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej