Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Warsztat teksturowy Kuby i ogólne cuda Łukasza vel @dymus.
Sawi:
Dziwna sprawa, bo czoło z tej 032 sprawia wrażenie szerszego w porównaniu z tą 035.
ST44-003:
Szerokość czoła (dolna część) uwarunkowana była (mam na myśli 09-035) paskami, które trzeba było dostosować do jej boków.
Dobra, zrobię inaczej. Zrobię górną część czoła (okna) oraz skończę poprawiać dach, wrzucę na testy i wtedy będzie możliwość dogłębniejszego spradzenia co nie hula (wraz ze zdjęciami czół z których korzystam). Bo projekt się opóźnia, roboty mam sporo, a wakacji studenckich coraz mniej. :/
@Sawi, co sądzisz o takiej możliwości?
Tolein:
--- Cytat: Ra w 14 Sierpnia 2012, 10:20:44 ---Im krócej tym lepiej. Kiedyś była maniera zapisywania roku z apostrofem, czyli EP09-032'09.
--- Koniec cytatu ---
Pomysł Ra jest ok, tak długo jak lok nie dostanie dwóch malowań w przeciągu jednego roku, wtedy można dać np. EP09-032'09-01.
--- Cytat: up5358 w 14 Sierpnia 2012, 18:56:26 ---Idąc tym tokiem nazewnictwa proponuję wszelkie EP09 w barwach Euro (w przyszłości EU44) nazywać wg schematu 104e3-018-euro/EP09-018-euro. Każdy załapie o jaki okres chodzi, a te okleiny na wszelkich "epokach" je posiadających zejdą i niebawem także będą historyczne.
--- Koniec cytatu ---
Opcja z 'euro' jest o tyle lepsza niż nadawanie lokom które jeździły w euro-okleinie roku, że po euro okleiny zostały zdjęte, a lok wrócił do swoich dawnych barw. Chyba, że po zdjęciu okleiny malowali je od nowa (chyba nie?).
Sawi:
--- Cytat: ST44-003 w 15 Sierpnia 2012, 13:20:44 ---Szerokość czoła (dolna część) uwarunkowana była (mam na myśli 09-035) paskami, które trzeba było dostosować do jej boków.
Dobra, zrobię inaczej. Zrobię górną część czoła (okna) oraz skończę poprawiać dach, wrzucę na testy i wtedy będzie możliwość dogłębniejszego spradzenia co nie hula (wraz ze zdjęciami czół z których korzystam). Bo projekt się opóźnia, roboty mam sporo, a wakacji studenckich coraz mniej. :/
@Sawi, co sądzisz o takiej możliwości?
--- Koniec cytatu ---
Tylko, że wiesz z tego co zauważyłem 032 nie posiada tych pasów, więc nie zaszkodzi spróbować. Nic nie tracisz.
ST44-003:
Czy mógł bym w tym miejscu prosić o w miarę dokładne wymiary klimatyzacji montowanej na dachach siódemek? Obecny jej model na pudle EU07-1504 wydanym w PC11 jest stanowczo za mały, a potrzebne to jest do powstania tekstur 07-005, 304, 443.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej