Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Odświeżanie scenerii Moczniki (Moczniki_v2)
JONIN_EZT:
--- Cytat: matek123 w 14 Sierpnia 2012, 21:18:38 ---Chodziło mi o słup z podporami.
--- Koniec cytatu ---
Takie też się stosuje przy kotwieniu środkowym, w połowie odcinka naprężenia.
We8 i We9 są stawiane zwykle przy:
- Przed izolowanym przęsłem naprężenia obok podstacji trakcyjnych (lub kabin sekcyjnych).
- Za ostatnimi rozjazdami głowicy rozjazdowych dużych stacji z włącznikiem zasilania (przejście z zasilania torów stacyjnych a szlakiem), ale też nie zawsze to występuje.
MaciejM:
Na podstawie pierwszego myślnika mam pewną dowolność co do wstawiania We8/9, tak?
JONIN_EZT:
--- Cytat: macius5991 w 14 Sierpnia 2012, 21:40:52 ---Na podstawie pierwszego myślnika mam pewną dowolność co do wstawiania We8/9, tak?
--- Koniec cytatu ---
W skrytpach Symka widziałem, że można przydzielać sieci trakcyjnej różne źródła zasilania, ale zawsze wykorzystywana jest standardowa. Właściwie na żadnej trasie nie widywałem podstacji trakcyjnych i kabin sekcyjnych, więc masz tutaj pełną dowolność.
Rozmieszczenie podstacji trakcyjnych zależy od:
- rodzaju użytego taboru
- kategorii linii
- natężenia przyjętego na daną linię (maksymalne w godzinach szczytu) i charakteru linii (czy podmiejska czy dalekobieżna czy towarowa)
- profil pionowy układu torowego (występowanie wzniesień)
- rozmieszczenie stacji (w tym przystanków itp)
- jeszcze można pod rodzaj zasilania, ale mamy tylko 3kV DC.
Także wszystko już od Ciebie zależy jak to rozplanujesz.
Pozdrawiam
Ra:
Skoro nikt nie dba o prawidłowe zasilanie sieci, to chyba nie ma większego sensu, żeby odpowiednio je oznaczać?
Tolein:
Sam fakt, że nie ma pewnych rzeczy odwzorowanych na wysokim poziomie, nie oznacza, że sprawę należy olać. W innym wypadku olanie tematu spowoduje po prostu wydłużenie listy rzeczy "do poprawy" w ewentualnych przyszłych modernach scenerii.
Ale oczywiście wszystko zależy już od twórców/modernizujących.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej