Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Trakcja, słupy i wysięgniki, naprężacze i inne tego typu zabawy

<< < (3/5) > >>

AtapiCl:
Nie masz zwykłych linii ŚN, a chcesz już na słupach trakcyjnych je robić... Może jakaś kolejność?

Tolein:
Na razie tworzę generator modeli wysiegników, bo z tego co zauważyłem, każdy potrzebuje co innego.
Za pozostałe elementy sieci, np. elementy układu kompensacji sieci, etc, będę się brał prawdopodobnie w następnej kolejności. Nad innymi elementami w ogóle się nie zastanawiałem. Poza tym, to takie oczywiste? Nie łatwiej te kable wsadzić po prostu w ziemię? Na pewno o przewodach zbiorczych uszyniania, albo przewodach pomocniczych zasilania trzeba będzie pomyśleć.
Generalnie bardziej idę w stronę zrobienia zestawu kompatybilnych ze sobą elementów (lub narzędzi generujących te elementy) tak, żeby każdy mógł sobie według własnych potrzeb coś tam sklecić. Bo skoro można zrobić 4 modele słupów, 5 wysięgników, 2 jakichś dodatków (typu lpn na przykład), które docelowy odbiorca może poskładać jak lego, to po co robić 40 gotowych modeli?

Tomnord15:

--- Cytat: ZiomalCl w 23 Lipca 2012, 20:02:24 ---Nie masz zwykłych linii ŚN, a chcesz już na słupach trakcyjnych je robić... Może jakaś kolejność?

--- Koniec cytatu ---
No tak, o tym nie pomyślałem, tak jak i nie ma podstacji trakcyjnych w symulatorze. Nie ma co mieszać, niech kolega Tolein zrobi to co sobie założył, a będzie dobrze.

Tolein:
Poprosiłbym jakiegoś miłego człeka (może od biedy być i niemiły), ze sporą znajomością formatu t3d od strony "notatnikowej" o kontakt i małą pomoc.

Sawi:
Może to Tobie pomoże http://eu07.pl/forum/index.php/topic,15789.msg168800.html#msg168800

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej