Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Symulator kierownika

<< < (3/3)

MichałŁ:
Mechanik kierownik dyżurny maja tan sam kanał pociągowy. Nastawniczy nie zawsze ma pociągowe radio czasami tylko drogowe.
Rewidenci zwykle są na kanale 8.

--- Cytuj ---Trochę mi też brakuje tego "dodatkowego wyzwania" w postaci: słyszę "37-313 odjazd" -> rozruch -> nagle uświadamiam sobie, że przecież numer pociągu który prowadzę, to 37-211 -> rozpoczynam hamowanie awaryjne. ;-)
--- Koniec cytatu ---

Wyzwaniem to by było zbieranie tej Babci rozjechanej przez ciebie na pół, która właśnie wchodziła do wagonu kiedy Ty postanowiłeś odjeżdżać.

hanys:

--- Cytat: EU40 w 25 Maja 2012, 22:48:22 ---W praktyce dla pociągu 12000 ,,Dwanaście trzy zera, od kierownika (niekoniecznie) - odjazd", dla pociągu 1200 ,,Dwanaście, zero, zero, od kierownika (niekoniecznie)-odjazd".
Nagram kilka wersji. Z tym nie będzie problemu.

--- Koniec cytatu ---

To też zależy od kierownika/kierowniczki. Jedni mówią ,,Dwanaście trzy zera" a inni zaś "Dwanaście, zero, zero, zero". Różnie to bywa. Ale zazwyczaj obsługa ułatwia sobie życie i mówią np.  ,,Dwanaście trzy zera"  albo  "Trzy dziewiątki gotów". Jedynie z numerami takimi jak 804, 807, 809 jest jednakowo "osiemset cztery", osiemset siedem" "osiemset dziewięć" tu jednak bym proponował zostawić w takim oto sposobie. Ale za to dłuższe bądź np. 888 czy 999 to bym jednak jak powyżej pisaliście. Wiem to z stąd iż mój tata jest kierownikiem poc. i często jeżdżę z nimi i słyszę w kabinie jak na radiu daje odjazd ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej