Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Edytor E3D
Tomnord15:
Mam pytanie odnośnie edycji plików E3D, czy obecnie istnieje jakiś program do edytowania E3D? Chcę pozmieniać coś w plikach a zwykłym notatnikiem nie można.
adsim:
Na razie nie. Musisz poczekać na paczkę dla twórców z plikami t3d.
libertyn89:
Tworze taki edytor. Na chwile obecna program potrafi tylko pokazac hierarchie i informacje o kazdym z submodeli. Wyglada tak (zalacznik). Propozycje funkcjonalnosci mile widziane (od razu mowie, ze podgladu 3D i zmiany mapowania nie bedzie na pewno).
Tomnord15:
--- Cytat: libertyn89 w 16 Maja 2012, 19:37:55 ---Tworze taki edytor. Na chwile obecna program potrafi tylko pokazac hierarchie i informacje o kazdym z submodeli. Wyglada tak (zalacznik). Propozycje funkcjonalnosci mile widziane (od razu mowie, ze podgladu 3D i zmiany mapowania nie bedzie na pewno).
--- Koniec cytatu ---
A czy edytor będzie wydany dla zwykłych userów? I czy będzie możliwość np. Zmiany wpisów w E3D odnoszących się do tekstur w modelu? Nie wiem jak fachowo to opisać. Bo chciałem sobie zmienić w lokomotywie 3E zez szyby na te z 3E2.
libertyn89:
Tak, bedzie wydany i bedzie mozliwosc. Tylko potrzeba, aby ktos pokazal jak to ma wygladac od strony interfejsu (czyli narysowal [moze byc nawet w Paincie] co i gdzie sie pojawia, jak wygladaja jakies pola do edycji nazw itp.). Jak juz kiedys wspomnialem - ten program ma zastapic notatnik, ktory sluzyl do drobnych zmian w modelach. Do zmian powazniejszych nadal pozostaje 3ds.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej