Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Jakie uzależnienia eventowe w scenerii są przydatne/potrzebne?
AtapiCl:
Umyka mi cel tej listy ;)
Quark-t:
--- Cytat: ZiomalCl w 11 Marca 2012, 22:01:56 ---Umyka mi cel tej listy ;)
--- Koniec cytatu ---
Krótko - skleroza autora (mnie) oraz posiadanie listy z elementami do "odhaczania". Poza tym, tak dawno robiłem scenerię, że od tamtego czasu wiele się zmieniło. I po prostu nie chcę być w tyle :) A może i do SPT się przyda, aby część rzeczy robiła się w edytorze z automatu. Prościej mieć listę, niż na bieżąco wymyślać "a może to".
A jeszcze krócej - nie czepiaj się wątku admina :D
SKP:
--- Cytat: Quark-t w 11 Marca 2012, 22:00:49 ---Natomiast po Waszych wiadomościach postuluję o nie pomijanie czegokolwiek, spróbujemy zrobić pełną listę, bez względu na "oczywistą oczywistość" rozwiązań.
--- Koniec cytatu ---
Oczywistą oczywistością jest to, że sem_info powinno być. Nie ma go jednak wszędzie tam gdzie byśmy chcieli. Dlatego też o tym napisałem.
Benek:
--- Cytat: SKP w 11 Marca 2012, 21:39:31 ---1. Byłoby fajnie - obecnie event wygaszający dodaję do innego eventu, który jest następny w kolejce, żeby nie pisać kolejnych eventów, bo mi się nie chce.
--- Koniec cytatu ---
Event wygaszający semafor powinien być za tym semaforem w torach. Niebawem powinny się ukazać urządzenia przytorowe, tam bodajże jest ta puszeczka odpowiedzialna za S1 na semaforze. Tak będzie najbardziej realistycznie. Nie wspominam już, że dwa AI mogą jechać za sobą po tym samym torze, wtedy wygaśnięcie S1 zaraz za semaforem jest musem.
Quark-t:
Słuchajcie, wygaszenie po minięciu semafora mamy już obgadane :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej