Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Model EN94 z PC 2009 a obecne standardy
Loui:
Modernizacje EN94 przy okazji NG, były wykonywane w pierwszej połowie lat 90-tych przez ZNTK Bydgoszcz. Wież mi że wtedy panował wielki bałagan i prowizorka potęgowana przez wykonawce tej NG, który nie miał kompletnie doświadczenia w takich naprawach. Na pierwsze uruchomienia jednostki jeździły do Grodziska, ponieważ Bydgoszcz nie miała warunków do tego żeby je uruchomić. Cały proces naprawczy odbywał się w hali w której naprawiano parowozy. Może i dokumentacja gdzieś jest, jak nie zaginęła w pomroce dziejów.
ET22_RULZ:
--- Cytat: Loui w 08 Marca 2012, 14:48:55 ---Problem w tym że dokumentacja w większej części nie została zaktualizowana po modernizacji. Także DTR-kę posiadają, ale dla jednostek z przed NG.
--- Koniec cytatu ---
Taka na dobra sprawe tez sie powinna nadac. W ramach modernizacji z tego co wiem nie ingerowano za bardzo w elektryke.
EP08_015:
--- Cytuj ---Epek robił te modele, jeśli dobrze pamiętam, bez żadnych planów, a po drugie, nie ma gdzie tym jeździć.
--- Koniec cytatu ---
Oczywiscie ze bez planow bo od zawsze byo tylu chetnych do pomocy chociazby ze zdobyciem materialow foto ze doslownie z powodu az tak duzej ilosci materialu nie wiedzialem co wybrac i tak z kazdym modelem bylo ktory wylecial z pc.
A teraz na powaznie nie bylo ani planow ani zdjec a ja nie zabardzo chcialem z Bydgoszczt do Warszawy jechac by sam sie tym zajac. Wiec improwizowalem z tego co znalazlem na necie. Na moim chomiku sa do pobrnie te rzeczy ktorych w pc09 niee chciano. Min sa lokomotywy SM15 i SM25 z kabinami oraz historyczne 2E w 2 wersjach z kabinami oraz el2-100 KWB Konin tez z kabina. Te modele trzeba by dostosowac do obecnego standartu np wezyki itp ale ja na to nie mam czasu (rodzina praca itp).
szogun:
Nie tyle dostosować co gruntownie odbugować, już na screenach widziałem że występuje w nich nasz ulubiony błąd - niezresetowane Transformy.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej