Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Problem z 3Dsmax-em.

<< < (2/3) > >>

pozdze:

--- Cytat: Quark-t w 04 Stycznia 2012, 13:29:27 ---Spróbuj też może ukryć niektóre elementy.

--- Koniec cytatu ---
Zadam pytanie jakiego nie powinienem zadawać. Jak to się robi/ukrywa?  Tzn; sam myślę żeby dopracować już trakcje elektryczną na tip-top, wyeksportować do .inc  i usunąć z 3dsa. Na jakiś czas powinno pomóc. Co do pamięci wirtualnej to jest ustawiona na max i jest wykorzystywana w niecałych 10 procentach. Zatrzęsienie występuje, ale ja się tym nie przejmuję. Dla mnie bardziej liczy się możliwość jazdy kibelkiem z Łodzi do Częstochowy :) Może któryś z Was sprawdzić w menadżerze zadań ile pamięci pozera sam świeżo odpalony 3dsmax u Was? U mnie jest to 140 MB. Myślę, że dziś wieczorem czeka mnie reinstalacja systemu i 3dsmaxa.

Quark-t:
Wybierz elementy, których nie chcesz mieć w widoku. Najprościej przez Scenery explorera, przefiltrujesz sobie po nazwach, potem PPW i select in scene. A potem tylko view - hide selected. Ja zauważyłem u siebie wówczas mniejsze zużycie pamięci, o szybszym działaniu samego 3dsa nie wspominając.

Benek:
U mnie 160 zżera max. Ja pracuję na warstwach, ale jak najedziesz na obiekt i klikniesz prawym, to znaleźć możesz opcję Hide.
Pochwal się choćby screenem jak znajdziesz chwilę. Częstochowa oblegana ze wszystkich stron :D

Sawi:
Chłopaki wirtualna pamięć to inaczej Stronicowana czy Niestronicowana?

pozdze:
No chyba to pierwsze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej