Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Problem z 3Dsmax-em.
pozdze:
Od kilku dni nie mogę niczego zapisać w mojej scenerii ponieważ przy probie zapisu wyskakuje taki oto błąd (screen w załączniku). Kupiłem dziś dodatkowy RAM i teraz mam 3,5GB (było 2GB) a mimo to problem nadal występuje. Dodam ze sceneria jest bardzo rozbudowana. Jest łącznie 1130km torów, 870km trakcji elektrycznej, 660km dróg. Czy możliwe jest że program więcej już nie potrafi uciągnąć i na tym finito? Czy też jest jakiś sposób na uzdrowienie sytuacji?
Sawi:
Wiki podaje takie coś http://pl.wikipedia.org/wiki/Brak_pami%C4%99ci
--- Kod: ---Out Of Memory (OOM) jest patologicznym stanem komputera kiedy cała pamięć wirtualna została przydzielona. System operacyjny (dobrym przykładem jest Linux) próbuje odzyskać pamięć i wyjść ze stanu Out Of Memory wywołując nisokopriorytetowy proces, mechanizm zwany potocznie OOM Killer.
Działające procesy które napotykają się na stan Out Of Memory, próbując zarezerwować pamięć, używając funkcji malloc(), napotykają błąd. Dobrze napisane programy powinny być przygotowane na taką sytuację, jednakże wiele z nich nie jest. Próba zarezerwowania pamięci bez sprawdzenia zwróconego stanu nazywa się "niesprawdzony malloc" ("unchecked malloc").
--- Koniec kodu ---
Czyli ten błąd ma bardziej związek z pamięcią wirtualną na to wychodzi. Spróbuj ją zwiększyć.
Benek:
A nie możesz zaufanej osobie przesłać źródeł, by sprawdziła u siebie? Z takim km torów to będziesz miał solidne "zatrzęsienie".
mechatronik:
@pozdze, a nie próbowałeś może ręcznie dorzucić trochę pamięci wirtualnej (zwiększyć zakres)? Pamiętam, że dawno dawno temu grzebałem w ustawieniach jak miałem bardzo podobny błąd. Fakt faktem rewelacji nie uzyskałem (mułowato komputer działał) ale błąd się nie powtórzył.
Quark-t:
Spróbuj też może ukryć niektóre elementy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej