Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Koming sun!! :)

(1/2) > >>

Bart:
Mają być tu informacje o powstających trasach... więc piszę

ukończoną mam już stację Lublin Główny...
paramery...:
około 120 zwrotnic + 20 krzyżowych
10 kilometrów trakcji (3 liniowa na głównych torach i dwu liniowa na boczynch) (na dwukilometrowej stacji) -> 7 torów postojowych dla wagonów, 6 torów towarowych, 3 perony + oporowy, wielka lokomotywownia.
Przerobione zwrotnice (tor prosty i odgałęzienia w dwuch kierunkach, a wszystko w 34 metrach), również zwrotnice bez latarni (w pełni automatyczne); cztery nastawnie (narazie zapożyczone z Koniewic), nowe tekstury podkładu torów.
1,5 km od stacji jest już druga stacyjka Lublin Północ, ale to już zadupie.... jednak przejechać się można... :)))

Teraz męczę się z rzeźba terenu. Dalej nie wiem jak zrobić las... Tworzę zamkniętą linię klonuję ją podnoszę na wysokość 20 metrów i trianguluję (jak McZapkie kazał), ale wtedy wychodzą jakieś trójkąty od jednej do drugiej linii. Na tamtej trasie jakoś lepiej to wygląda i nie ma trójkątów.

Narazie oprócz kawałka ziemi, torów, preonów, słupów, bramek i kilometrów trakcji nie ma tu nic. Spróbuję się wziąć za prostrze budynki (nastawnie i posterunki, może szopę zrobie, ale budynek dworca to już za dużo jak dal mnie - zdjęcia na www.kolej.pl i gdzieś dadlej na /infrastruktura/stacje/lublin.

Do McZapkie...
Jakbym wysłał Ci zdjęcia to umieściłbyś je na serwerze??? może stworzyć katalog "tworzone"... co Ty na to??

McZapkie:
Przeslij mi plik 3dsmax na priv mczapkie at kolej.pl
to zobacze co tam jest naknocone z lasem i nie tylko ;-)
Acha, po sklomowaniu trzeba te linie troche ciut pomniejszyc
(zeby sie zawierala wewnatrz tej dolnej, sciana lasu musi byc
lekko pochyla).

Co do budynkow to moze masz znajomego z aparatem cyfrowym?
Bo z przypadkowo robionych zdjec raczej trudno dobre tekstury
zrobic, na ogol sa pod katem albo pozaslanianie nie mowiac
o cieniach, kolorach itp.

Co do screenshotow to moze w mkatalog zrobic jakis dzial
"na warsztacie" ?
albo przerobic jakos skrypty tego forum zeby mozna bylo
zdjecia wstawiac, skoro jest dzial moderowany "na warsztacie" :)

[%sig%]

Paul:
> albo przerobic jakos skrypty tego forum zeby mozna bylo
> zdjecia wstawiac, skoro jest dzial moderowany "na warsztacie"

Kiedyś ShaXbee zrobił na teście takie bajery z tekstem: link, pogrubienie itp. Nie da sie w ten sposób wstawić taga z obrazkiem?

[%sig%]

ShaXbee:
Do McZapkie-go: pomysle o tym i zrobie w mkatalogu :)

[%sig%]

ShaXbee:
Mozna wstawic do wiadomosci odnosnik do obrazka, samego obrazka sie nie da...
Odnosnik sie wstawia tak:

Wpisujesz [ url ]http://adres.com[ /url ] (bez spacji w nawiasach kwadratowych)
Otrzymujemy odnośnik http://adres.com

Uwaga: koniecznie trzeba wpisywać adres z "http://" na początku inaczej nie zadziała...
Dobrze jest też sprawdzić czy odnośnik działa poprzez obejrzenie wiadomości w podglądzie.

[%sig%]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej