Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Sygnał odjazdu EN57-20XX

<< < (4/4)

Sawi:
Pewnie i jest jakiś monitoring, ale nie sądzę by SPOTy były tak nadziane kamerami jak EDki.

maacius:

--- Cytat: Sawi w 19 Stycznia 2012, 23:57:15 ---Pewnie i jest jakiś monitoring, ale nie sądzę by SPOTy były tak nadziane kamerami jak EDki.

--- Koniec cytatu ---
Każdy przedział jest monitorowany. A kamerki są dość dobrze ukryte - w znaku zakazu palenia ;)

Sawi:
Co nie zmienia faktu, że tabor demolują i to ostatnio coraz częściej, dowodem tego jest film @janka32. Same to lewe skrzydło się raczej nie zepsuło. Tak wiem wiem zrobiły to życzliwe ktosie heh.

Krzysiek626:
Miałem na myśli wandali, kible zatrzymują się na każdej małej stacji/przystanku osobowym. Edki obsługiwały ruch dawniej zwanym pośpiesznym, bez zatrzymywania się na niebezpiecznych terenach. Jest też inna bariera. Cena biletu, w ED 74 nie ma jak pojechać bez biletu i są drogie. W 2010r objeździłem ED74 Warszawa - Łódź i koleje mazowieckie Warszawa - Łowicz. Doskonale widać różnicę między podróżnymi. Zasobność kieszeni, trzeźwość i t.p. Biedny był skład PUSH-PULL który wtedy na E30 ciągała jeszcze siódemka do Płocka, były miejsca gdzie kierpoć nie miał ochoty wychodzić z kabiny sterowniczej wagonu.

Irek_Wd:

--- Cytat: janek32 w 19 Stycznia 2012, 21:11:54 ---Przy okazji zapytam - czy w EN57-20xx jest system ostrzegający o drzwiach niezamykających się z powodu awarii? Jechałem kiedyś z Wrocławia do Zielonej Góry jednostką o numerze 2008 w której był problem z zamknięciem jednego ze skrzydeł drzwi w członie silnikowym. Wyglądało to tak jak na filmiku, drzwi luźno przesuwały się reagując na siłę bezwładności. Problem występował na całym odcinku którym jechałem, i wyglądało na to, że maszynista nic o awarii nie wie lub co najwyżej słyszał od kierownika pociągu/konduktora.

Link:

--- Koniec cytatu ---
Ja miałem do czynienia z usterką w rozrządczym. Chcę wysiadać, nasiskam przycisk chyba z 5 razy i dopiero konduktorka mi mówi,że się zepsuły i żeby wysiadać innymi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej