Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Sygnał odjazdu EN57-20XX

(1/4) > >>

Irek_Wd:
Czołem MaSzynowcy i MaSzyniści. W 2010 roku miałem okazję parokrotnie przejechać się EN57-20XX z Wadowic do Andrychowa (pozdrawiam Mati_An). Podczas odjazdu z przystanków osobowych zauważyłem, a raczej zasłyszałem, że nie ma w nim tradycyjnego "beeee, pssss" i jazda tylko jest "iii-iii-iii-iii-iii pssssssiuk" i jazda. Nie zrobiłem do tego dźwięków, bo po prostu nie miałem dyktafonu, ale myślę, że można by je wyciąć z dźwięku zamykania drzwi w "U-boocie" tym "najpierwszym".

Pilnuj pisowni, bo raz piszesz o sobie w rodzaju żeńskim a raz męskim :) Po przecinkach stawiaj spację (nigdy przed).
Quark-t

MaciejM:
W najnowszym SPOT-cie jest "iii-iii-iii" :)

ET21-622:
W tym najnowszym jest to samo co w starym, hałasujący świerszcz zza nocy.

Niebugoclaw:
Sam sygnał jest ok, natomiast dźwięki zamykania i otwierania drzwi są ze starego kibla. Postanowiłem więc je sobie podmienić ze starszej wersji SPOTa.

Irek_Wd:

--- Cytat: macius5991 w 19 Grudnia 2011, 16:39:27 ---W najnowszym SPOT-cie jest "iii-iii-iii" :)

--- Koniec cytatu ---
Mało tego. To piszczenie jest słychać również podczas używania otwierania indywidualnego. Po wejściu miga czerwone światełko przy drzwiach (w środku rzecz jasna) i byłbym zapomniał. Wyruszam "U-Bootem" z Wadowic do Andrychowa i nagle ni stąd ni zowąd spocik staje mniej więcej na wysokości tarczy manewrowej przy wyjeździe na Bielsko-Białą (kto zna układ torowy, ten wie). Mech popędził wtedy do silnikowego przebąkiwując coś o szafce WN. Czy komputer pokładowy wychwycił niezamknięte drzwi?  Co się mogło stać? Jazda odbywała się potem płynnie, z tym, że chcąc wysiąść w Andrychowie musiałem wysiadać przez służbowe drzwi, bo tamte się zacięły.

PS. Proszę przetoczyć tą wypowiedź tam gdzie trzeba. W razie potrzeby.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej