Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Moja przeróbka kabiny SU45.

<< < (7/9) > >>

Sawi:
Sfotografuj co się da i ile się da, na pewno te zdjęcia się nie zmarnują, ktoś z nich zrobi użytek. Tak więc aparat w dłoń i zasyp nas materiałem :).

WSK:

--- Cytat: kurak303E w 23 Grudnia 2011, 21:39:07 ---W najbliższych dniach jadę na SU45, przy czym kurs będzie w połowie nocny, więc zrobię zdjęcia i nakręcę filmik oświetlenia. Btw jakieś życzenia? Sfotografować jakiś szczegół kabiny, czy pulpitu?

--- Koniec cytatu ---
Jak masz okazję i warunki to pstryknij całą kabinę, na pewno się przyda, na odświeżenie SU45 bo ta szara kabina taka biedna trochę.

Krzysiek626:
Co to znaczy biedna? Masz jakieś uwagi? Są błędy? To napisz co dokładnie jest skopane, niedorobione i co należy dołożyć. Masz problem ze sprecyzowaniem myśli to nie pisz.
Prawdą jest że każde zdjęcia, nagrania z taboru mogą być przydatne, co zostało wcześniej napisane. Nie ma to jak nabijanie postów.

WSK:

--- Cytat: Krzysiek626 w 27 Grudnia 2011, 07:35:23 ---Co to znaczy biedna? Masz jakieś uwagi? Są błędy? To napisz co dokładnie jest skopane, niedorobione i co należy dołożyć. Masz problem ze sprecyzowaniem myśli to nie pisz.
Prawdą jest że każde zdjęcia, nagrania z taboru mogą być przydatne, co zostało wcześniej napisane. Nie ma to jak nabijanie postów.

--- Koniec cytatu ---
Krzysztof wyluzuj. Biedna w znaczeniu, nieprzyjemna do jazdy. Wyrażam tylko własną opinię. I w wolnym czasie chętnie bym się podjął jej odpicowaniu. Wszystko jasne?

kurak303E:
Oto jak powinno wyglądać oświetlenie nocne w SU45. Czyli g***o widać :) Za podświetlenie wskaźników odpowiadają dwie (lub trzy) zwykłe żarówki, które znajdują się centralnie pod pulpitem. Od nich światło wpada przez szczeliny mierników, na ich tarcze, stąd podświetlenie jest takie lipne. Na zdjęciu dość dobrze widać, że najwięcej światła się wydobywa ze szczelin między całymi panelami pulpitu. Jedynie Hasler jest dobrze oświetlony. W tym wypadku bezbarwnie, w drugiej kabinie tej lokomotywy na zielono.

Co do modelu, pierwsze co się nie trzyma kupy, to obrotomierze, które są zdecydowanie za małe. Nie pasuje mi również rozmieszczenie kontrolek. Chyba powinny być troszkę dalej jedna od drugiej.

Korzystając z okazji, narobiłem trochę zdjęć w urządzeń w maszynowni. Później wrzucę całą paczkę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej