Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Przygotowana Stacja PKP
Patrykos:
--- Cytat: skbart w 09 Grudnia 2011, 21:22:56 ---Widzę że zmodyfikowałeś swój post, źle mnie nie zrozum, ja nie narzekam, ja i tak podziwiam ludzi którzy mają czas na rozwijanie symulatora. Ja narzekam na ludzi którzy krytykują z definicji każdego kto chce coś zrobić lub zaproponować a nie są to osoby z "kółka różańcowego".
--- Koniec cytatu ---
Ja sądzę, że gdyby całą ideą grupy Devsów/Beta było podcinanie skrzydeł „juniorom” to dział publikacje świeciłby pustkami. Myślę, że czas najwyższy zakończyć te wylewanie żalów i zacząć dążyć do perfekcji.
youBy:
--- Cytat: skbart w 09 Grudnia 2011, 21:22:56 ---nie są to osoby z "kółka różańcowego".
--- Koniec cytatu ---
I znowu to samo… postulujesz istnienie jakiegoś kółka, ale nie podajesz konkretów.
Sawi:
@YouBy bo to kółko, to zapewne tajne obrady okrągłego stołu ;). Tylko nie bardzo mi tam ten różaniec coś pasuje heh.
Quark-t:
--- Cytat: Sawi w 10 Grudnia 2011, 22:30:30 ---@YouBy bo to kółko, to zapewne tajne obrady okrągłego stołu ;)
--- Koniec cytatu ---
Jak dotąd spotkania odbywały się tylko przy prostokątnych :) Co prawda u jednego admina taki okrągły stoliczek jest, ale nie było przy nim żadnych obrad (poza naprawą drukarki :p).
Problem polega na tym, że Użytkownicy często spotykają się z materiałami, które prezentują rzeczy w MaSzynie, których sami nie posiadają. I stąd wg mojej opinii wniosek o "Kołach Wtajemniczenia", "Grupach Trzymających Dodatki" i innych nepotyzmach. Zapominają, że ktoś, kto zrobił dodatek nie ma żadnego obowiązku się nim dzielić. Albo dodatki, które nie uzyskały akceptacji. W jednym i w drugim przypadku Twórcy często dzielą się nimi na swoich stronach prywatnych. Prosty przykład - twórczość @Sigmana. Jeżeli ktoś chce promować swoją twórczość na Forum MaSzyny, musi się liczyć z koniecznością przejścia procedury akceptacyjnej. Po to, aby aby nie było z nimi problemów, a jakość zawartości Paczek Całościowych była na możliwie wysokim poziomie. Wprowadzenie testu dodatków jak widać skutkuje prostą rzeczą - ilość wiadomości o nieprawidłowym działaniu dodatków jest marginalna. Ciekawe też jest to, że sporo osób sygnalizuje problem z płynnością symulacji, natomiast stwierdzanie w stosunku dodatków ich nieoptymalności traktuje jako "czepialstwo i wiązanie rąk".Z drugiej strony, ciekawie ile osób napisało do @krzyk4m z prośbą o udostępnienie jego modelu, a następnie umieściło go samodzielnie w scenerii i cieszy się z dodatku (do tego jeszcze mitycznego "unoffa" - tak, tak, niepublikowany dodatek jest z automatu "unoffem"). Przecież tego nikt nie zabrania - każdy ze swoją kopią Symulatora robi to co chce. Więc w czym problem?
nastawniczy:
Chciałbym dodać od siebie pewien według mnie istotny fakt. Macie Państwo rację że powstaję coraz to nowsze gry z bardzo dobrze odwzorowaną rzeczywistością i oczywiście Maszyna musi również rozwijać się w tym kierunku jednak kluczem do sukcesu w całej tej sytuacji jest optymalizacja która w Maszynie niestety pozostawia nadal wiele do życzenia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej