Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Poradnik 3DS MAX I MAYA firmy autodesk
Krzysiek626:
Przez przypadek w jednym z lepszych salonów prasowych zakupiłem 3/12/2011 (dwa dni temu poradnik dotyczący modelowania w programach 3dxmax i maya. Ponieważ do modelowania w symulatorze wykorzystujemy jedną z tych aplikacji postanowiłem zapoznać się z tą publikacją. Książeczka kosztuje 19,90 i zawiera 122 strony, nie jest to obszerny poradnik, ale jest kilka plusów. Przede wszystkim jest dołączona płyta z wersją trial 3DS MAX 2012. Także zainteresowani znajdą tam Program MAYA też w wersji trial. I tu miła jak sądzę niespodzianka, dla studentów i uczniów, czyli mam nadzieję że dla w większości z Was, program można używać bezpłatnie. Warunkiem jest rejestracja konta na stronie http://students.autodesk.com/ Należy zarejestrować tam konto i podać nazwę uczelni w której się uczymy. W tych warunkach aplikacja udostępniona jest bez limitu czasowego. Jedynym ograniczeniem jest używanie jej do prac niekomercyjnych. Maszyna jest projektem niekomercyjnym, czyli nie może być wykorzystywana zarobkowo. W załączniki małe foto zakupionej publikacji. Załącznik jest spory wagowo, ale zależało mi na jego czytelności.
MaciejM:
Czyli.... w praktyce jest to pełny 3ds Max za 19,90?
Krzysiek626:
Jeśli zarejestrujesz na podanej stronie konto, ściągniesz maxa gratis:) Książeczka zawiera płytkę , ale tu bardziej przydatny jednak jest poradnik.
Benek:
--- Cytat: Krzysiek626 w 05 Grudnia 2011, 22:33:51 ---Załącznik jest spory wagowo, ale zależało mi na jego czytelności.
--- Koniec cytatu ---
Jest też zgodny z regulaminem, można dawać załączniki do 250 KiB ;)
Dobre informacje przekazujesz, chyba będzie trzeba wybrać się do sklepu.
MaciejM:
To chyba rozpocznę przygodę z modelowaniem :) Bo chyba trudne to nie jest, tak mi się zdaje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej