Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Warszawski Węzeł Kolejowy
AtapiCl:
--- Cytat: macius5991 w 30 Listopada 2011, 22:53:51 --- Duża jej część przebiega przez las, co z kolei upraszcza sprawę.
--- Koniec cytatu ---
Że niby kawałek Gocławka, Międzylesia i Świdra jest dużą częścią? W porównaniu do reszty tego odcinka to jakoś tak niezbyt... ;) Bez budynków ani rusz. Gdziekolwiek. Same plane'y z fotami zabudowań zajmowały by sporo (po obu stronach torów w odległości kilkudziesięciu metrów). Zaleta - poza Olszynką i Gocławkiem odcinek ten do samego Otwocka jest prosty i płaski. No, pomijając przystanki. No i na kible scn w sam raz.
Można się też posiłkować tym:
[ Invalid YouTube link ]t=6466s
MaciejM:
Jeżeli mielibyśmy zacząć okolice Warszawy to ta linia byłaby najodpowiedniejsza :) Chyba, że ktoś ma inne propozycje?
matek123:
Jeżeli o mnie chodzi to mógłbym zrobić układ torów W-wa Wileńska - Tłuszcz. Co do odcinka W-wa Ochota - W-wa Zachodnia trzeba by było zrobić sporo infrastruktury kolejowej, typu semaforów (jednokomorowa tarcza ostrzegawcza) i zaczepów sieci trakcyjnej.
MaciejM:
Najlepiej by było (przynajmniej ja tak sądzę) zająć się jednym konkretnym odcinkiem a nie rozgrzebywać wszystko, co nie doprowadzi do niczego. Też myślałem nad linią na Tłuszcz, jednakże tutaj nie zapewnię pomocy. Na Otwock jeździ SKM w weekendy co pół godziny co z pociągami KM daje nawet większą częstotliwość kursowania, poza tym na Otwock mamy więcej przystanków w pierwszej strefie Zarządu Transportu Miejskiego więc dla mnie będzie to korzystniejsze, bo i tak kupuję bilet miesięczny. Z kolei pierwsza strefa na Tłuszcz kończy się w Ząbkach (pierwsza stacja za W.Wileńską), a z tego co widzę - małe są szanse, aby ta oferta była kontynuowana od 2012 r. Dlatego własnie przekonuję Państwa do lini Otwockiej :)
kamil1306:
No ja również jestem za tworzeniem lini otwockiej:)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej