Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Budowa Trakcji

(1/2) > >>

midak:
Niech ktos z autorów [prośba] zrobi jakis podrecznik co do robienia tej cholernej trakcji.. rozgryzlem eventy i maxa i inne ..ale tej trakcji to strawic nie moge.. czy to rzeczywiscie trzeba robic na wyczucie czy sa jakis sposoby ..bo narobilem torow pelno i  teraz trakcjie musze powiesic ..ale jak?

Za pomoc odwdziecze sie dobra trasa ;)

Zeman:
Dopisuje sie, rzeczywiście trakcja jest troche wkurzająca przy budowie ale nie powiem że niemożliw3a do budowy. Jestem na tym etapie ale w tej chwili na przerwie wymuszonej (brak czasu). Jeśli moge coś doradzic to wydziel sobie jakis mały odcinek trasy albo po prostu zbuduj nowy, kilkusetmetrowy z kilkoma torami, zakrętami, itp. W katalogu scenery/tr masz wszystko co potrzebne do budowy. Niektóre pliki są z instrukcją. To 1, a 2 to podglądanie scenerii zrobionych przez innych. No i 3 - każdy nowy element oglądamy w symku. Takich prób będzie napewno z kilkadziesiąt ale gwarantuje Ci że załapiesz wszystko na tym krótkim odcinku i będziesz już umiał przenieść na rzeczywistą scenerie. Życze powodzenia.
PS To troche jak puzzle, przynajmniej 1000

wasyl:
Witam!!!
Najwazniejsze to dobrze zaczac ukladac tory (chodzi mi o wyrównanie do siatki itp - polozenie trakcji wtedy staje się znacznie prostsze). Polozenie trakcji na odcinku prostym to żadna filozofia, jednak na łukach to czasem można takich choroby dostać na literę "K".
Napisz dokładniej w czym tkwi twój problem przy robieniu trakcji - czy nie potrafisz wogóle zabrać się za nią, czy zrobileś troche i trafiłeś na jakiś problem?

midak:
Dzieki za zainteresowanie...ogolnie wiem o co biega..bo siedze juz w tym troche ..ale mam problem glownie na odcinkach stacyjnych. A dokladnie z bramkami i tymi wysiegnikami...czy to trza wszystko recznie czy jest jakis bajerek ktory to sam wyrownuje..bo z tym to dopiero mozna sie nabawic tej choroby na K..o ile ja juz sie nie nabawilem...bo trasa prawie skonczona eventy sa..i wszystko ale trakcji nie ma ani centymetra..

Bart:
Niestety takiego bajerka nie ma. Najpierw należy zbudować stację, ukryć wszystko co nie potrzebne (nie robić eventów - opóźniają ładownie). Postawić bramkę zaznaczyć interesujący fragment i export selected only. Uruchomić. ZObaczyć jak bramka stoi. Poprawić i wyeksportować. Jeśli ok to położyć pierwszy drut z wysięgnikiem, wyeksportować i tak wkółko i wkółko, zabawy jest dużo ale pożądna trakcja z odciągami zygzakami itp to prawdziwy rarytas.
Jeśli chcecie zobaczyć jak to wygląda to proponuje ściągnać w celach poznawczych:
http://members.lycos.co.uk/bartmetelsky/maszyna/dla_tworzacych/Lb-trakcja.scn
nie pytać co to ani jak to uruchomić bo to trasa nie jest.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej