Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Sceneria w 3ds Max - niewyjaśnione kwestie
Benek:
Kto mi powie czy można zszyć punkty lub zrobić cokolwiek innego, aby zniknęła ta czerwona pionowa kreska, bo nie mogę przyCUPować terenu...
Rozi:
--- Cytat: Benek w 13 Stycznia 2013, 20:48:17 ---Kto mi powie czy można zszyć punkty lub zrobić cokolwiek innego, aby zniknęła ta czerwona pionowa kreska, bo nie mogę przyCUPować terenu...
--- Koniec cytatu ---
Moja ukochana metoda... Weld wierzchołków o zasięgu 0.01, to tak zwany degenerated triangle.
Benek:
Właśnie na Twoją odpowiedź liczyłem. Jednak nadal mam problem. Połączyłem sobie dwie krawędzie mostem i powstał taki równoległobok, którego 2 krawędzie nie są wyraźnie. Postanowiłem więc zespawać (0.01 m) każdy z 4 wierzchołków z sąsiadami, by "widzieć" wszystkie krawędzie. Niestety to nic nie dało.
szogun:
Skonwertuj teren do Editable Poly, albo użyj modyfikator Connect (zaznaczając te wierzchołki które chcesz połączyć).
Benek:
--- Cytat: szogun w 13 Stycznia 2013, 21:53:59 ---Skonwertuj teren do Editable Poly, albo użyj modyfikator Connect (zaznaczając te wierzchołki które chcesz połączyć).
--- Koniec cytatu ---
No przecież żeby użyć spawarki to trzeba skonwertować do polygonów. Connect nie pomaga. Powinieneś znać różnicę między connect a weld (łączyć a spawać). Connect łączy bez zszywania punktów, tzn. ustala identyczne współrzędne. Weld dodatkowo zlewa je w jeden punkt.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej