Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Sceneria w 3ds Max - niewyjaśnione kwestie
Benek:
--- Cytat: bohunIC w 02 Grudnia 2011, 21:26:48 ---Wszystko fajni, ladnie, ale jak mi pokazecie plynnie zrobione przejscie ''miedzy texturami'' na luku to nienazywam sie Bohun :)
Proste odcinki, rownolegle to nie problem, a wiadomo ze trasa to nie prosta :/ Sam sie glowie nad tym i niestety ale z mizernym rezultatem.
--- Koniec cytatu ---
Postanowiłem przyłożyć się i zrobić bardziej plastyczne tereny. Często w MaSzynie są one kanciaste.
Na koniec chciałem powiedzieć, że pierwsza wersja trasy będzie miała coś koło 7 km. Założenie było takie, by była jakościowo najlepsza, dodatkowo ma posiadać klimat przemysłowy oraz bardzo dobre scenariusze. Chcę się sprawdzić i pokazać, że nie liczy się długość scenerii, a inne aspekty. W dalekiej przyszłości mam nadzieję rozbudować scenerię.
AtapiCl:
Żeby tory jeszcze nie były płaskie, to będzie ok ;)
bohunIC:
--- Cytat: Quark-t w 02 Grudnia 2011, 23:56:51 ---Tia... widziałeś datę i treść? :)
--- Koniec cytatu ---
Widzialem.
Tak pozatym to zapytajcie Sigman'a kiedys pokazal mi pare screenow ze swojej scn, szczeny szukalem przez pare dni. Niestety zrobienie czegos tak zaawansowanego pochlania ogromne ilosci czasu. Zrobienie km x km to kilkanascie godzin, a co jak mamy do zrobienia 10km x 50km? Trzeba lubic to co sie ma.
Pozatym czy ktos zrobil textury przejsciowe z prawdziwego zdarzenia? Zeby bylo na czym pracowac?
Benek:
--- Cytat: ZiomalCl w 03 Grudnia 2011, 11:02:54 ---Żeby tory jeszcze nie były płaskie, to będzie ok ;)
--- Koniec cytatu ---
Uzasadnij ;)
A może inaczej, czy nie ma w Polsce odcinka kilku km, który jest płaski? Oczywiście tory będą powyginane ze względu na zużycie, może będzie jedno siodło.
AtapiCl:
Mi nie chodzi o wyginanie na boki, tylko góra - dół. Ile w Maszynie jest odcinków kilku kilometrów, które to nie są płaskie? ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej