Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Moje propozycje - odezwa do programistów :-)
Tomi:
Ale patrzac z drugiej strony tryb freefly jest bardzo pomocny przy testowaniu eventow. Moze by jednak zostawic freefly zaszytego w trybie podobnym do obecnego debugmode.
dehu:
Najlepiej zróbcie sonde :) ja jednak jestem przeciwny zmienianiu tego.. dam sobie freefly czy jak sie to pisze i oglądam sobie jak pociąg zbliża sie na stacje mija mnie i widze jego koniec.. a nie że co chwile kamera sie zmienia i nigdy nie widze całego składu.. (podobny przykład jest na Microsoft Train Sim. tam kamera była ustawiona albo do lokomotywy albo do ktoregoś z wagonu)
McZapkie:
--- Cytat: "Marcin_EU" ---Czyli ustalone, nie robie freefly a zamiast tego pomysli sie o tych kamerach. Rozumiem ze to beda takie niewidzialne obiekty stojace sobie w scenerii a nacisniecie odpowiedniego klawisza spowoduje przelaczenie widoku na najblizsza kamere ktora bedzie skierowana zawsze na pojazd ktory prowadzimy.
--- Koniec cytatu ---
Dlaczego niewidzialne?
W starej wersji byl model czlowieka, ktorym mozna bylo chodzic (gdy byl na drodze).
Myslalem o przelaczaniu pomiedzy poszczegolnymi AI a nie miedzy AI i kamera.
Po prostu taki czlowiek to byloby proste AI ktore samo nie robiloby nic albo sobie chodzilo tam i nazad zeby cos sie dzialo - i mozna by sie bylo przelaczyc aby jego oczami poogladac.
Cos podobnego bylo zreszta w ZUSI tylko obraz byl statyczny co bylo irytujace.
A tryb freefly przeciez istnieje w nebuli i go zostaw bo jest potrzebny przy edycji.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej