Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień

Potrzebne zdjęcia na tekstury SU46.

<< < (16/22) > >>

adamst:
A widzisz, ja musiałem zadziałać odwrotnie, bo w Trainzie cały czas jest załadowane całe wnętrze, czyli obie kabiny i korytarz, a silnik graficzny jest mało wydajny. Stąd dużo uproszczeń. Ale pomysł jest fajny - co najwyżej potem ja sobie niektóre z tych śrubek będę musiał powycinać ;-)

Obecnie całe wnętrze (kabiny z korytarzem) ma ok. 170 tys. poly.

Jak skompletuję paczkę to się odezwę - chyba że sobie po prostu skonwertujesz model z formatu trainzowego, tylko wtedy to jest jakby pusta skorupa, bo wszystkie ruchome submodele (kotwice przekaźników, drzwi itp) są wtedy w osobnych plikach. Także przygotowanie paczki dla Ciebie przeze mnie sprowadza się do tego samego - muszę te wszystkie elementy powstawiać w gmaxie na swoje miejsca, bo normalnie w ich miejscu są tylko punkty zaczepienia.

Jakbyś chciał wykorzystać jakieś elementy pulpitów czy ogólnie kabin - czy to modele, czy tekstury - to też nie ma problemu.

Rudzik:
Popatrzałem na konwersję i dla mnie to troszkę czarna magia... Ze skompletowaniem nie musisz się spieszyć, bo w ten weekend jak dobrze pójdzie skończę model zewnętrzny, potem mam kabiny do roboty a maszynownia może wpaść później już po wydaniu modelu jako update.

MR6:
Kacu nie zapomnij też o swojej su45 i 120a ;). @adamst to może przy składaniu paczki tej od razu przy okazji wyslał byś maszynownie 07 do kermita?

Rudzik:

--- Cytat: MR6 w 11 Listopada 2017, 08:54:11 ---Kacu nie zapomnij też o swojej su45 i 120a ;)
--- Koniec cytatu ---
Oooooo chopie... o ile fiata jakimś cudem w czeluściach mojej chmury znalazłem tak bonanza przepadła bez wieści... A i tak była na jakimś starym modelu. Ale wózki jak i wszystko spod pudła (nawet chyba cały model) komuś wysyłałem. Na pewno. Tylko proszę Cię nie pytaj komu...;/

Jeśli można zmieniłem temat wątku by nie odkopywać innego.

Jak to jest teraz z teksturami? Bo ponoć można aż 4. Jedną mi zeżarło samo pudło, drugą chcę na wózek, podwozie i detale, trzeci na lowpolyinterior. A czwarta jest zabukowana na te mapy refleksowe?

Sawi:
Twoja bonanza nie była na starym modelu zapewniam, bo była opatra na pudle v2.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej