Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Model lokomotywy SP32
CTL:
Postaram się to jeszcze zweryfikować po wyeksportowaniu modelu czy odległości nie poprawić i nie wykonać prostszego pudła, w wykres wkradł się mały błąd gdyż model widzialny jest w całości od 0 do 75 metrów. Na pewno też wyjdą jeszcze pewne błędy do poprawki podczas testu modelu, te wskazane i zauważone postaram się korygować na bieżąco więc dzięki za wszelkie rady i propozycje.
Po wprowadzeniu pewnych poprawek model ma 17700 poly, ilość submodeli wynosi 67. Zmieniłem także ilość wyświetlanych elementów do odległości, jeśli zmiany te będą niewystarczające zrobię LOD pudła lokomotywy (wózki mają LOD).
CTL:
Prace nad kabiną rozpoczęte, zrobiona już jest podłoga oraz bryła pulpitu sterowniczego, na pierwszy ogień zabieram się za szafę NN.
Skończyłem prace nad szafą NN, ostatecznie odcienie zieleni jeszcze zostaną dobrane na końcu. Na dole widoczne efekty prac.
kacp3r:
Jeśli reszta kabiny będzie z taką dokładnością stworzona, to coś czuje, że to będzie jedna z lepiej wykonanych. Żałuję tylko, że rok temu nie fociłem, jak mogłem (przesiedziałem ponad 1h na starej i zmodernizowanej SP32) :(
CTL:
Nadszedł czas na pulpit sterowniczy, poniżej widoczne pierwsze efekty.
Pulpit sterowniczy już prawie gotowy, czy ktoś posiada wymiary prędkościomierza RT 1256 lub A 2856, takie same jak na lokomotywach ST43, lub może ktoś ma możliwość pomierzenia? Brakuje mi materiałów na ten temat.
SKP:
Postaram się go pomierzyć, ale nic nie obiecuję. Choć mieszkam w miejscowości, w której można spotkać dużo rumunów, ostatnio widzę je coraz rzadziej, może dlatego że rzadziej odwiedzam stację. Mam natomiast parę prostopadłych zdjęć Haslera z ST43, przydałyby się?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej