Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Nastawnik do kompa !!! :)
filip2h:
niewiem ja na elektronice sie nieznam... to wszystko bedzie robil moj kumpel.
nbmx:
Jest opracowany cały interfejs zewnętrzny ale niechce się tego pod starą wersje implementować.
Urządzenie korzysta z USB, CAN i troche pobocznej elektroniki ale dzięki temu możliwe jest także sterowanie siłownikami itp.
mechatronik:
--- Cytat: nbmx w 09 Stycznia 2008, 18:01:33 ---Jest opracowany cały interfejs zewnętrzny ale niechce się tego pod starą wersje implementować.
Urządzenie korzysta z USB, CAN i troche pobocznej elektroniki ale dzięki temu możliwe jest także sterowanie siłownikami itp.
--- Koniec cytatu ---
Czyli jest nadzieja, że przyszłościowo (kiedyś) się to pojawi ? :).
ps Siłownikami w jakim sensie? Tzn sygnały były robione pod jakiś konkretny rozdzielacz czy tak żeby dawało sygnał kiedy jest wychylenie a po jego zaniku sygnał również by zmieniał stan?
RooteK:
U mnie nie ma z tym problemu. zamiast ząbków mam szerzej rozstawione kołeczki i nie da sie przeskoczyć kilku pozycji tylko raz zwierając +.
Dziś mam mieć załatwioną prawdopodobnie klawiaturę wieczorem.
Wtedy podlutuję przewody i wyreguluję styki by impulsy miały odpowiednią długość :)
Tu jest filmik z działania samego mechanizmu. BY ta wielka żarówa miała czas na rozświetlenie sie, wydłużyłem impuls ;) ale można go też skrócić :)
http://pl.youtube.com/watch?v=gBLGp2PTCMs
Marconi:
Fakt że impulsator działa nie załatwia sprawy. Żeby urządzenie działało, musi rozpoznawać kierunek obrotu, a co za tym idzie wiedzieć, czy ma nacisnąć +, czy -. W moim przekonaniu bez przemyślanej i rozbudowanej elektroniki i mechaniki nie ma szans powodzenia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej