Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Nastawnik do kompa !!! :)
mechatronik:
--- Cytat: m1a2t3i4 w 18 Marca 2008, 22:05:10 ---I jeszcze jedno: jakbyś mógł powiedzieć jak podłączyć tranzystor, rezystor i kondensator stały oraz transpotor ze względu na biegunowość.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---zauważyłem jeszcze diodę półprzewodnikową gdzie jest anoda a gdzie katoda
--- Koniec cytatu ---
Kpisz czy o drogę pytasz? Z całym szacunkiem, ale może jeszcze mamy płytkę zrobić i przysłać? Google są? ano są. Wpisujesz typ i szukasz karty katalogowej. Zresztą sposób podłączenia jest na schemacie Mariusza.
Mam radę. Jak totalnie nie masz pojęcia o podstawach elektroniki to się za to nie bierz. Najpierw naucz się podstaw i wtedy z taką wiedzą do ludzi.
EDIT
Możesz dać kondensator na mniejsze napięcie (tylko czy w sklepie będą na takie mieli ?). 16V to standard dla takich układów.
filip2h:
--- Cytuj ---Może by przymocować jakiś elastyczny kawałek metalu tak żeby przeskakiwał po tej zębatce rowerowej?
--- Koniec cytatu ---
Myślałem o tym, ale może sie ułamać albo nie dawać takiego efektu. Właśnie szukam jakiegoś innego rozwiązania.Może ktoś wie jak by to zrobić...
Marcin1992:
Ułamać się nie powinno. W końcu metal to metal. Spróbój z tą zębatką, może jednak będzie działać dość dobrze. Nadzieja jest matką wynalazców. :)
mechatronik:
--- Cytat: filip2h w 18 Marca 2008, 22:18:21 ---
--- Cytuj ---Może by przymocować jakiś elastyczny kawałek metalu tak żeby przeskakiwał po tej zębatce rowerowej?
--- Koniec cytatu ---
Myślałem o tym, ale może sie ułamać albo nie dawać takiego efektu. Właśnie szukam jakiegoś innego rozwiązania.Może ktoś wie jak by to zrobić...
--- Koniec cytatu ---
Sprężyna ciągnie w dół metalowy element (płaskownik), który jest zamocowany na zawiasie a dalej płaskownik ten przeskakuje na ząbkach zębatki lub na jakiś śrubach wkręconych w powierzchnię koła zębatego.
filip2h:
--- Cytat: mechatronik w 18 Marca 2008, 22:24:33 ---
--- Cytat: filip2h w 18 Marca 2008, 22:18:21 ---
--- Koniec cytatu ---
--- Koniec cytatu ---
Sprężyna ciągnie w dół metalowy element (płaskownik), który jest zamocowany na zawiasie a dalej płaskownik ten przeskakuje na ząbkach zębatki lub na jakiś śrubach wkręconych w powierzchnię koła zębatego.
--- Koniec cytatu ---
Wielkie dzięki @Mechatronik... ;D super... biorę sie ro roboty ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej