Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Programator tablic kierunkowych
szogun:
Ten program istnieje, autorem jest chyba @Paul.
janek32:
--- Cytat: janek32 w 23 Września 2011, 11:57:40 ---Wtedy do tworzenia tablic można wykorzystać specjalne czcionki lub program @Paula:
http://www.kontrakt-bhp.com.pl/paul/tablica.rar
--- Koniec cytatu ---
Z pierwszej strony tego wątku. Swoją drogą program powstał jak kiedyś pytałem się w dziale Test, czym można stworzyć taką tablicę, wtedy nie na potrzeby symka.
Edit:
Przykładowa tablica wygenerowana tym programem.
MasterYoda:
A o ten chodzi. Zapomniałem. Wczesniej o tym pisałem żeby wygenerować potrzebne tablice. Czyli uważasz że sposób o którym ty piszesz jest łatwiejszy niż ten o którym napisał @janek?
szogun:
Jeżeli tylko @Ra wcieliłby w życie drugi Replacableskin to było by to proste... Generujemy sobie bitmapę z relacją (możemy wybrać sobie kolorki, ile pikseli ma być uszkodzonych; przykłady w załączniku), wrzucamy do folderu, wpis do scn i jazda. Ba... Można by to zrobić nawet bez modyfikacji exe! Podmienić w T3D teksturę dla wyświetlacza i tylko wrzucać wygenerowaną tablicę do en57_v1, tylko póki co nie bardzo mam koncepcję jak rozwiązać problem bytności dwóch rodzajów wyświetlaczy (LED i taśmowe).
Paczkuś:
1. Są pilniejsze sprawy.
2. Tablica kierunkowa to bajer, którego my nie widzimy. Fajnie, że sobie wpiszę kierunek, ale i tak będę go widział przez, góra, minutę.
3. Jeśli mielibyśmy oglądać obce składy z poprawnymi tablicami to wypadałoby, żeby one były generowane odpowiednio wcześniej. Generowanie w trakcie jazdy to prawdopodobnie niepotrzebne zamulanie.
4. Jeżeli dochodziła by możliwość modyfikacji exe to uważam, że obecnie jest to czas niemal stracony(patrz pkt 2 cz 2).
5. Panowie, czaicie się jak kot za płotem i nic więcej. Nie czekajcie na niewiadomego twórce, który wam programator sprezentuje. W EN57 wystarczy w macierzy lekko przesunąć jeden prostokąt, odpowiednio wpisać współrzędne mapowania i tworzyć obrazki za pomocą programu Paula. Już dziś możesz śmigać z EN57 z własną tablicą kierunkową*!
*max 4 na scenerię.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej