Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Płyty przejazdowe
Ra:
Mając zestaw modeli i tekstur mam zamiar je wstawić na przerabianej Linii 546 (również na łukach z przechyłkami) i metodą prób i błędów ustalić jakieś rozwiązania. Na załączonym obrazku droga i chodnik jest 1cm poniżej główki szyny, a płyty powinny być równo z główką szyny. Widać, że chodnik za bardzo prześwituje - trzeba by go zakończyć przed szyną.
szczawik:
--- Cytat: Ra w 26 Września 2011, 00:09:05 ---Widać, że chodnik za bardzo prześwituje - trzeba by go zakończyć przed szyną.
--- Koniec cytatu ---
No właśnie, ale jak się go zakończy przed, to będzie widać ziemię. No chyba żeby chodnik/jezdnię kończyć przed szyną, a pod każdym przejazdem zmieniać teksturę na jakiś beton i odpowiednio ją obniżyć, do poziomu dolnej krawędzi płyty przejazdowej, ale to pracochłonne i nieeleganckie.
Ra:
W załączeniu efekt uzyskany poprzez użycie niewidocznej drogi na szerokości toru. Widoczna droga się kończy pod lewą wąską płytą, następnie jest niewidoczna i kolejny widoczny odcinek zaczyna się pod prawą wąską.
PEKAP:
W załączniku podsyłam teksturę płyty, którą już od dłuższego czasu stosuję na linii 99.
szczawik:
Podsyłam kilka fotografii płyt przejazdowych, możliwe że się przydadzą.
Link do pliku:
http://eu07.pl/userfiles/7492/foto-plyty_przejazdowe.zip
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej